Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

Hokejisti SR do 17 rokov sa predstavia na turnaji vo Füssene

Tréner Ján Lipiansky, archívna snímka. Foto: TASR/Michal Svítok

Tréner Ján Lipiansky v súvislosti s turnajom zverejnil nomináciu, v ktorej figuruje dokopy 23 hráčov, z nich sedmička pôsobí v zahraničných kluboch.

Füssen 12. augusta (TASR) - Po letných sústredeniach v Trenčíne a Piešťanoch čaká slovenskú hokejovú reprezentáciu do 17 rokov prvá ostrá previerka v novej sezóne. Zverenci trénera Jána Lipianskeho sa predstavia na kvalitne obsadenom Turnaji piatich krajín vo Füssene, kde sa v priebehu piatich dní postupne stretnú s rovesníkmi z USA, domáceho Nemecka, Česka a Švajčiarska.

Slovenská sedemnástka sa ešte pred cestou na podujatie zišla na tréningovom kempe v Trnave. Tréner Lipiansky v súvislosti s turnajom zverejnil nomináciu, v ktorej figuruje dokopy 23 hráčov, z nich sedmička pôsobí v zahraničných kluboch. Informáciu priniesol oficiálny web Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).

Nominácia SR "17" na Turnaj piatich krajín vo Füssene:

Maximilian Bubica, Alex Géci, Antonio Ožvald, Filip Rajzík (všetci HC Slovan Bratislava), Samuel Kliment, Matej Marinov, Samuel Socha, Marek Šramaty (všetci MMHK Nitra), Rastislav Eliaš, Jakub Demek (obaja HC Košice), Dominik Cagáň, Dávid Kočka (obaja MHKM Skalica), Michal Kapičák (MHk 32 Liptovský Mikuláš), Daniel Ďuris (MHA Martin), Maroš Mešár (HK ŠKP Poprad), Ján Kocúr (MsHKM Žilina), Kevin Horváth (AZ Havířov, ČR), Juraj Slafkovský (Mountfield HK, ČR), Ľubomír Kupčo (HC Plzeň 1929, ČR), Samuel Rajčan (HC Vítkovice Ridera, ČR), Boris Babeliak (HK ROBE Vsetín, ČR), Daniel Chovaniak, Marcel Štefančík (obaja Lulea HF, Švéd.)

Program Turnaja piatich krajín hráčov do 17 rokov vo Füssene:

utorok 13. augusta:

15.00 USA - SLOVENSKO
18.30 Nemecko - Česko

streda 14. augusta:

15.00 Švajčiarsko - Česko
18.30 Nemecko - SLOVENSKO

štvrtok 15. augusta:

15.00 Česko - SLOVENSKO
18.30 Švajčiarsko - USA

piatok 16. augusta:

15.00 Česko - USA
18.30 Nemecko - Švajčiarsko

sobota 17. augusta:

13.00 SLOVENSKO - Švajčiarsko
16.30 USA - Nemecko