Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Hokej

Slovenská dvadsiatka odštartuje svetový šampionát proti Kanade

Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov Foto: TASR/AP

Slovenskí hokejisti do 20 rokov sa v základnej A-skupine stretnú okrem domácej reprezentácie postupe s Fínskom, USA a Nemeckom.

Toronto 3. júna (TASR) - Slovenskí hokejoví reprezentanti do 20 rokov odštartujú nasledujúce majstrovstvá sveta tejto vekovej kategórie prestížnym duelom proti domácej Kanade.

Slováci odohrajú svoj úvodný duel v A-skupine v noci na sobotu 27. decembra v aréne Bell Centre, domovskom stánku tímu zámorskej NHL Montrealu Canadiens. O niekoľko hodín skôr sa v rovnakom dejisku odohrá prestížny duel obhajcov trofeje z Fínska proti USA. Šampionát otvorí ešte večer 26. decembra zápas B-skupiny medzi Dánskom a Ruskom v hale Toronta Maple Leafs - Air Canada Center.

Slovenskí hokejisti do 20 rokov sa v základnej A-skupine stretnú okrem domácej reprezentácie postupe s Fínskom, USA a Nemeckom. V B-skupine nastúpia vicemajstri Švédi, Rusi, Česi, Švajčiari a nováčikovia z Dánska. V utorok o tom informovala Medzinárodná hokejová federácia (IIHF).

Turnaj, ktorý potrvá od 26. decembra 2014 do 6. januára 2015, má byť najväčším juniorským šampionátom v histórii. Základná časť sa skončí 1. januára. Montreal privíta okrem duelov A-skupiny aj dva štvrťfinálové súboje, v Toronte sa odohrajú ďalšie dva a taktiež obe semifinále, súboj o bronz, finále. Uskutoční sa tam aj baráž o udržanie, ktorá sa hrá na dve víťazstvá.

Nasledujúci šampionát privítajú Helsinki, v roku 2017 sa koná opäť v Montreale a Toronte, ale mestá si vymenia úlohy.