Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

NOVINKY Z KHL: Od budúcej sezóny už bez Medveščaku Záhreb

Na snímke s číslom 27 Ladislav Nagy (Slovan) strieľa gól brankárovi Medveščaku Barrymu Brustovi v zápase KHL medzi HC Slovan Bratislava - Medveščak Záhreb 24. septembra 2014 v Bratislave. Vľavo Patrick Bjorkstrand (Medveščak). Foto: TASR/Pavel Neubauer

Účasť chorvátskeho klubu nezapadá do rozvojového plánu nadnárodnej súťaže.

Záhreb 5. decembra (TASR)- Medveščak Záhreb s veľkou pravdepodobnosťou opustí po prebiehajúcej sezóne Kontinentálnu hokejovú ligu (KHL). V piatok o tom informovala ruská tlačová agentúra TASS, podľa ktorej účasť chorvátskeho klubu nezapadá do rozvojového plánu nadnárodnej súťaže.

Nový prezident KHL Dmitrij Černyšenko, ktorý 28. novembra vystriedal vo funkcii Alexandra Medvedeva, chce mať v lige len domáce kluby s bohatou históriou a známe hokejové bašty zo zahraničia. Príkladom je nováčik prebiehajúcej sezóny KHL Jokerit Helsinki, ktorý má aj finančnú podporu z ruských zdrojov. Od budúceho ročníka by sa mal vrátiť do kolotoča súťaže Spartak Moskva a od sezóny 2015/2016 aj klub Krídla Sovietov Moskva. Ten v roku 2011 prakticky zanikol pre finančné problémy.

Medveščak vstúpil do KHL v roku 2013, pri svojej premiérovej účasti obsadil v Západnej konferencii po základnej časti 6. miesto, vo štvrťfinále play off však vypadol s neskorším celkovým finalistom Levom Praha 0:4 na zápasy. V uplynulom ročníku v ňom pôsobil aj slovenský obranca Ivan Švarný, ktorý však v lete odišiel do Dinama Minsk. Klub na začiatku tejto sezóny siahol po Branislavovi Mezeiovi, ten však neuspel na skúške a vrátil sa do Nitry.