Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

Hokejovú LM bude hrať rekordný počet tímov

Na snímke radosť hráčov Košíc po strelenom góle v Foto: TASR

Slovenský účastník bude čakať na voľnú kartu.

Bratislava 4. decembra (TASR) - Vedenie hokejovej Ligy majstrov chce od sezóny 2015/2016 zatraktívniť súboje vo vyraďovacej časti. V hlavnej fáze sa predstaví až 48 tímov rozdelených do 16 skupín po troch. V budúcom ročníku tak ponúkne prestížna súťaž divákom dovedna o štyri duely viac ako počas toho premiérového.

Keďže počet mužstiev vzrástol zo 44 na 48, organizátori sa rozhodli vyskladať skupiny z troch tímov. Dva najlepšie z každej postúpia do play-off, ktoré sa začne zápasmi v šestnásťfinále a bude pokračovať vyraďovacím systémom doma-vonku. V budúcom ročníku sa predstaví 26 zakladajúcich tímov, B-licenciu dostanú majstri a víťazi základných častí z Fínska, Švédska, Nemecka, Švajčiarska, Česka a Rakúska. Zvyšných 10 miesteniek vedenie súťaže rozdá na spôsob voľnej karty mužstvám zo Slovenska, Francúzska, Nórska, Dánska a Veľkej Británie. Miesto v skupine by sa malo ujsť aj víťazovi Kontinentálneho pohára 2015. V ďalších ročníkoch najväčšej európskej klubovej súťaže by sa už mohli predstaviť aj kluby z KHL.

"Týmto formátom chceme zatraktívniť súťaž pre fanúšikov, keďže vyraďovacia fáza odštartuje skôr. Vytvorili sme systém, v ktorom uvidíme viac zápasov v play off. Poslaním Ligy majstrov je zvýšiť vývoj hokeja v Európe. Pridaním ďalších štyroch tímov z iných ako šiestich zakladateľských krajín stúpa aj naša zodpovednosť. Výsledky tohtoročnej hlavnej fázy však ukázali, že je tu potenciál a vôľa aj zo strany netradičných hokejových bášt v Európe," uviedol v oficiálnej tlačovej správe zaslanej TASR šéf súťaže Anders Ternbom.