Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Hokej

MHC Martin získal českého útočníka Jaroslava Svobodu

Jaroslav Svoboda Foto: TASR

Trénerská otázka MHC Martin nie je definitívne vyriešená. K splneniu predsezónnych ambícií sa zatiaľ približuje len príchod Jaroslava Svobodu a Lukáša Říhu.

Martin 5. novembra (TASR) - Hokejový extraligista MHC Mountfield Martin získal po Lukášovi Říhovi ďalšiu posilu do útoku, keď podpísal zmluvu so skúseným českým krídelníkom Jaroslavom Svobodom. Tridsaťštyriročný hráč so skúsenosťami z NHL prichádza na Turiec zo švajčiarskeho druholigového klubu Red Ice.

"Už dlhšie pracujeme na tom, aby sme posilnili náš tím skúseným útočníkom. Jaroslav Svoboda má na svojom konte 159 zápasov v dresoch Caroliny Hurricanes či Dallasu Stars. V českej extralige odohral vyše tristo zápasov a má skúsenosti z KHL. Verím, že po nepríjemnom zranení Petra Galamboša prichádza do Martina hráč, ktorý prinesie do mužstva potrebnú rozvážnosť a nabudí tím k lepším výkonom," uviedol pre facebookovú stránku MHC generálny manažér klubu Martin Kalnický.

"Na Jaroslavovi Svobodovi pracoval pán Kalnický už dlhšiu dobu. Som rád, že sa nakoniec dohodli a posilní náš tím. Výhodou je, že máme skúseného hokejistu, ktorý si vie zastať svoju úlohu na krídle aj v strede útoku. Ide o hráča, ktorý sa vie presadiť pred bránkou súpera počas presiloviek," povedal o príchode Svobodu tréner MHC Jaroslav Török.

Olomoucký odchovanec odohral v českej extralige v tímoch Znojma, Třinca, Kométy Brno, Sparte a Chomutove 339 zápasov v ktorých nazbieral 116 bodov za 70 gólov a 46 nahrávok. V NHL sa dostal v roku 2002 s Carolinou Huricanes hneď vo svojej prvej sezóne až do finále Stanleyho pohára. V NHL odohral štyri sezóny s bilanciou 13 gólov a 21 asistencií. V roku 2000 získal na majstrovstvách sveta do 20 rokov v českom drese zlato.

"Príchod Lukáša Říhu a Jaroslava Svobodu je ďalším krokom k priblíženiu sa k predsezónnym ambíciám nášho tímu. Trénerská otázka nie je nateraz definitívne vyriešená. Odpoveď na túto otázku sa možno dozvieme v najbližších dňoch, možno to zostane otvorené. Nechceme urobiť unáhlené rozhodnutia a hľadáme skúseného trénera, ktorý odovzdá pre náš tím srdce," povedal na záver Kalnický.