Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Hokej

Haščák trpezlivo čaká na svoju šancu, trénuje a ´drví´play station

Marcel Haščák, archívne foto Foto: TASR

Marcel Haščák štartoval na oboch predošlých MS a pred dvoma rokmi si z Helsínk odniesol striebornú medailu.

Minsk 10. mája (TASR) - Po zaradení Andreja Šťastného zostávajú mimo šampionátovej súpisky zo slovenských hráčov už iba obranca Vladimír Mihálik a útočník Marcel Haščák. Dvojica má však stále šancu, že zasiahne do bojov na hokejových MS, záležať bude od vývoja situácie v zámorí.

Tréner Vladimír Vůjtek naďalej čaká na príchod prípadných posíl z NHL, ktoré by mohli priletieť do Minska a pomôcť národnému mužstvu po vypadnutí ich klubov v 2. kole play off.

V hre je útočné duo z Chicaga Marián Hossa a Michal Handzuš, dvojica obrancov Bostonu Zdeno Chára a Andrej Meszároš a aj kanonier Marián Gáborík z Los Angeles. Do úvahy pripadá i mladík Tomáš Jurčo, ktorý bojuje s farmou Detroitu, tímom Grand Rapids Griffins, v play off AHL.

Situáciu za oceánom očkom sleduje aj Marcel Haščák. Hoci v Minsku ako čakajúci náhradník nehrá, absolvuje s tímom všetky tréningy i rozkorčuľovania pred zápasmi. "Pripravujem sa s mužstvom, trénujem a čakám na svoju šancu," uviedol pre TASR 27-ročný krídelník. Na diaľku drží krajanom v zámorí palce, aby postupovali so svojimi tímami čo najďalej.

"Uvidíme, ako sa situácia vyvinie. Snažím sa na to veľmi nemyslieť. Musím hlavne pokračovať v tréningovom procese, aby som nestratil formu a bol pripravený nastúpiť hneď, ako ma dopíšu na súpisku," pokračoval Haščák, ktorý štartoval na oboch predošlých MS a pred dvoma rokmi si z Helsínk odniesol striebornú medailu.

V Minsku sa rozhodne nenudí. "S Michelom Miklíkom, s ktorým bývam na izbe, je celkom zábava. Občas si spríjemníme čas hraním na Play Station. Samozrejme, že vyhrávam ja," usmial sa. Veľa voľného času však nemá: "Aj keď nehrám, stále musím na sebe makať, chodiť do posilňovne, aby som herne neupadol."

Podmienky v Minsku si zatiaľ Haščák pochvaľuje. Na bieloruských organizátorov nemôže povedať jediné krivé slovo. "Starajú sa o nás veľmi dobre, celá organizácia je na úrovni. Ťažko sa to porovnáva s predošlými šampionátmi vo Fínsku, ale tu sa mi zdá to byť lepšie," dodal dravý útočník, ktorý v uplynulom ročníku KHL obliekal dres Dinama Riga a od novej sezóny posilní ďalekovýchodný Amur Chabarovsk.