Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

Vo Winter Classic 2015 triumfoval Washington, Hossa asistoval

Obranca Chicaga Blackhawks Čech Michal Rozsíval, Slovák Marián Hossa a Brandon Saad (20) sa tešia po strelení gólu v novoročnom zápase Winter Classic zámorskej hokejovej NHL pod holým nebom Washington Capitals - Chicago Blackhawks, ktorý sa hral na bejzbalovom štadióne Nationals Park vo Washingtone 1. januára 2015. Foto: TASR/AP

Na improvizovanej ľadovej ploche bejzbalového štadióna Nationals Park rozhodol o ich výhre 13 sekúnd pred koncom Troy Brouwer.

Washington 1. januára (TASR) - Hokejisti Washingtonu triumfovali v novoročnom Winter Classic 2015 zámorskej NHL nad Chicagom 3:2. Na improvizovanej ľadovej ploche bejzbalového štadióna Nationals Park rozhodol o ich triumfe 13 sekúnd pred koncom Troy Brouwer. V otváracej formácii Blackhawks figuroval aj Marián Hossa, ktorý zaznamenal sedemnástu asistenciu v sezóne a celkovo štvrtú v prestížnych profiligových dueloch pod holým nebom.

Pre 35-ročníka krídelníka to bol už druhý štart vo Winter Classic. V prvý deň roku 2009 nastúpil vo Wrigley Field v drese Detroit Red Wings práve proti Blackhawks a k triumfu "červených krídel" v pomere 6:4 prispel vtedy tromi presnými prihrávkami. Rekordný zápis vo štvrtok vytvoril jeho spoluhráč Jonathan Toews, ktorý sa s piatimi kanadskými bodmi z dvoch duelov (2+3) stal najproduktívnejším hráčom v zápasoch NHL pod holým nebom.

Winter Classic NHL 2015

WASHINGTON - CHICAGO 3:2 (2:1, 0:1, 1:0)



Góly: 8. Fehr, 12. Ovečkin (Green, Hillen), 60. Brouwer (Ovečkin, Green) - 14. Sharp (Keith, Kane), 24. Saad (Toews, HOSSA). Rozhodovali: Sutherland, St. Laurent - Cherrey, Nowak, vylúčení: 5:7, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, brankári: Holtby - Crawford, strely na bránku: 35:35 , 42.832 divákov


Priebeh zápasu:

Úvodné buly prestížneho duelu mohlo oddialiť ostré slnko, ktoré zalialo lúčmi väčšinu ľadovej plochy. Napokon sa začalo hrať s polhodinovým oneskorením a vedenie súťaže povolilo hráčom nosiť počas hry slnečné okuliare. Sťažené podmienky sa postarali o opatrný úvod stretnutia, ktoré sa postupne rozbehlo a v 8. minúte prinieslo otvárací gól. Defenzíve Blackhawks unikol Fehr a blafákom do forhendu nedal Crawfordovi šancu. V polovici prvej tretiny si tímy v rámci fair play vymenili strany a už o dve minúty neskôr pridal druhý gól z dorážky Ovečkin. Skóre prvej tretiny však stanovil v presilovke hosťujúci Sharp.

Fotogaléria zo zápasu




V úvode druhého dejstva, v ktorom sa už klzisko ponorilo do tieňa, zarezonovali najskôr dve žŕdky Ovečkina a v 24. minúte aktívny forčeking Hossu. Elitný krídelník získal puk za bránkou, posunul ho Toewsovi a ten predostrel vyrovnanie Saadovi - 2:2. Slovenský reprezentant sa ešte niekoľkokrát postaral o vzruch pred Holtbym, no bez gólového efektu.

V záverečnej tretine hra opäť trošku nabrala na opatrnosti, no 13 sekúnd pred koncom pri signalizovanom treste vystrelil z ľavého kruhu Brouwer a rozhodol pred 42.832 divákmi o triumfe domácich.

Najbližší zápas pod holým nebom sa uskutoční 21. februára. V rámci tzv. Stadium Series budú jeho aktérmi na otvorenom štadióne klubu NFL San Francisco 49ers v Santa Clare San Jose a obhajca Stanleyho pohára Los Angeles s Mariánom Gáboríkom.

Pozrite si góly z novoročného Winter Classic


Video: Gól na 1:0, Eric Fehr


Video: Gól na 2:0, Alex Ovečkin


Video: Gól na 2:1, Patrick Sharp


Video: Gól na 2:2, Brandon Saad, asistoval MARIÁN HOSSA


Video: Gól na 3:2, Troy Brouwer 13 sekúnd pred koncom zápasu