Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Hokej

Hrdina play-off Alec Martinez zostáva verný Kings ďalších šesť rokov

Obranca Los Angeles KIngs Alec Martinez bozkáva Stanleyho pohár po tom, čo jeho tím zvíťazil v piatom súboji finále play off NHL doma nad New Yorkom Rangers 3:2 po dvojnásobnom predĺžení a v celej sérii triumfoval 4:1 na zápasy, 13. júna 2014 v Los Angeles. Foto: TASR/AP

Dvadsaťsedemročný obranca je zatiaľ v NHL verný iba farbám Los Angeles, v 221 zápasoch v drese Kings strelil 25 gólov a pridal 37 asistencií.

Los Angeles 4. decembra (TASR) - Vedenie klubu NHL Los Angeles Kings si poistilo služby hokejového obrancu Aleca Martineza na ďalších šesť rokov.

Dvadsaťsedemročný Američan sa dohodol s "kráľmi" na novej zmluve v celkovej hodnote 24 miliónov dolárov, ročne mu teda v priemere vynesie 4 milióny USD.

Informovala o tom oficiálna webstránka zámorskej profiligy.

Martinez je dvojnásobným držiteľom Stanleyho pohára, pričom v minulej sezóne k zisku trofeje výrazne prispel, keď v play off strelil dva kľúčové víťazné góly. Jeho presný zásah v predĺžení siedmeho zápasu finále Západnej konferencie s Chicagom rozhodol o postupe Kings do finále Stanley Cupu. V ňom sa zaskvel zasa v piatom súboji s NY Rangers, keď strelil v predĺžení "zlatý" gól, ktorý uzavrel celú sériu (4:1 pre LA) a spustil majstrovské oslavy "kráľov".

Martinez je zatiaľ v NHL verný iba farbám Los Angeles, v 221 zápasoch v drese Kings strelil 25 gólov a pridal 37 asistencií. V prebiehajúcom ročníku nazbieral v 18 dueloch sedem bodov (2+5) a pripísal si aj deväť plusiek. Spoluhráč slovenského kanoniera Mariána Gáboríka by mal na základe nového kontraktu zostať v kalifornskom klube až do roku 2021.