Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Hokej

Pittsburgh vyhral v New Yorku a vedie nad Rangers 3:1 na zápasy

Hokejista Pittsburghu Jevgenij Malkin (vľavo) sa teší po strelení gólu v štvrtom zápase play off semifinálovej série Východnej konferencie New York Rangers - Pittsburgh Penguins v New Yorku 7. mája 2014. /span> Foto: TASR/AP

Zlom v druhom zápase série v hale Madison Square Garden nastal v druhej tretine, keď na 2:1 pre hostí upravil vo vlastnom oslabení Brandon Sutter.

New York 8. mája (TASR) - Hokejistov Pittsburghu Penguins delí už len jediné víťazstvo od postupu do finále Východnej konferencie zámorskej NHL. "Tučniaci" v noci na štvrtok triumfovali na ľade New Yorku Rangers 4:2 a v sérii vedú 3:1 na zápasy. O svojom postupe medzi štyri najlepšie tímy môžu zverenci trénera Dana Bylsmu rozhodnúť už v piatom stretnutí série, ktoré sa hrá v piatok v ich hale Consol Energy Center.

Hostia dokonale využili fakt, že "jazdci" nastúpili už na šiesty duel v priebehu posledných deväť dní. Domáci pôsobili unaveným dojmom, na súpera nestačili v pohybe ani v kombináciách a na pittsburgskú bránku vyslali celkovo iba 15 striel. Skóre otvoril už v 3. minúte Jevgenij Malkin, ktorý skóroval po vzorovej spolupráci s kapitánom Sidneym Crosbym. New Yorku sa podarilo vyrovnať v úvode druhej tretiny, keď sa presadil Carl Hagelin. Pre Rangers to bol vôbec prvý gól z posledných troch zápasov.

Hokejisti Pittsburghu sa tešia za bránkárom New Yorku Rangers Henrikom Lundqvistom po strelení gólu v štvrtom zápase play off semifinálovej série Východnej konferencie New York Rangers - Pittsburgh Penguins v New Yorku 7. mája 2014.
Foto: TASR/AP


Ako kľúčový sa neskôr ukázal presný zásah Brandona Suttera, ktorý využil chybnú rozohrávku domácich obrancov a vo vlastnom oslabení prekonal Henrika Lundqvista. V polovici tretej dvadsaťminútovky zaznamenal svoj šiesty gól v tohtoročnom play off fínsky útočník hostí Jussi Jokinen, ktorý tak bodoval už v siedmom stretnutí za sebou.

"Jazdcom" sa ešte podarilo znížiť zásluhou Matsa Zuccarella, ale do kolien ich definitívne poslal presným zásahom v 55. minúte Chris Kunitz. New York v stretnutí nevyužil ani jednu z dvoch presilových hier a celkovo natiahol svoju sériu bez gólu pri početnej výhode na 36 príležitostí, čím vyrovnal negatívny rekord Anaheimu z roku 2007. Trápenie domácich vystihuje štatistika ich lídra Ricka Nasha. Kanadský útočník má na svojom konte 45 striel, čo je najviac spomedzi všetkých hráčov v aktuálnom play off, ale gól nestrelil už v 14 zápasoch za sebou. Pittsburgh dohrával duel iba s piatimi obrancami, keď pre zranenie ramena musel z hry odstúpiť Brooks Orpik.

"Zápas nám vôbec nevyšiel. Stratili sme príliš veľa pukov, čo súper dokázal využiť. Nechcem zhadzovať výkon Pittsburghu, ale na koňa sme ich posadili vlastnými chybami. V ďalších zápasoch skúsime ešte zabojovať, veď šanca stále žije," komentoval duel newyorský tréner Alain Vigneault. Sidney Crosby chce sériu ukončiť už v piatok. "Bolo by skvelé, ak by sa nám podarilo v piatok vyhrať a získať sériu v náš prospech v čo najkratšom čase. Mali by sme na oddych, ktorý je v play off veľmi dôležitý, o niekoľko dní navyše," nechal sa počuť pittsburghský kapitán.

2. kolo play off NHL

semifinále Východnej konferencie, 4. zápas

NY Rangers - Pittsburgh 2:4 (0:1, 1:1, 1:2)

Góly: 26. Hagelin (McDonagh), 54. Zuccarello (Stralman, Staal) - 3. Malkin (Crosby), 39. Sutter (Gibbons, Letang), 48. Jokinen (Neal), 55. Kunitz (Malkin, Crosby).

/stav série: 1:3/