Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

Útočné duo Pálffy - Stümpel možno znovu na ľade

Kapitán Skalice Žigmund Pálffy v 1. kole hokejovej Tipsport extraligy medzi HK 36 Skalica - HK Poprad Foto: TASR/Martin Baumann

K hokeju by sa po takmer roku mohol opäť vrátiť v drese Nitry.

Bratislava 26. apríla (TASR) - Hokejoví majstri sveta Jozef Stümpel a Žigmund Pálffy by sa mohli stať po 24 rokoch opäť spoluhráčmi v drese extraligovej Nitry. V sobotu o tom informovala v športovom spravodajstve televízia TA3.

Pálffy ukončil v 41 rokoch aktívnu kariéru v júli minulého roka. K hokeju by sa však po takmer roku mohol opäť vrátiť v drese Nitry. "Od Jozefa viem, že sa spolu o tom rozprávali. Ak to bude možné, radi by sme to dotiahli do konca. Dať dokopy takúto legendárnu dvojicu by bol úspech a veľká bomba," uviedol pre TA3 šéf nitrianskeho hokeja Ján Plandora, ktorý bude skúseného útočníka v najbližších dňoch kontaktovať.

Žigmund Pálffy naposledy pôsobil šesť rokov v drese HK 36 Skalica vrátane ročnej prestávky. V minulosti brázdil zámorské klziská v NHL v dresoch New York Islanders, Los Angeles či Pittsburghu. So slovenskou reprezentáciou získal na svetových šampionátoch zlatú a bronzovú medailu. S Jozefom Stümpelom by si tak v nitrianskom drese zahrali spolu prvýkrát od sezóny 1990/91.