Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Radivojevič sa dohodol na dvojročnej zmluve s Třincom

Branko Radivojevič Foto: TASR/Martin Baumann

S odvolaním sa na nemenovaný zdroj priniesla informáciu ruská tlačová agentúra Itar-Tass.

Třinec 5. mája (TASR) - Kariéra slovenského hokejistu Branka Radivojeviča, ktorý naposledy obliekal dres slovenského účastníka KHL HC Slovan Bratislava, bude ďalej pokračovať v Třinci. S "oceliarmi" sa dohodol v pondelok na dvojročnej zmluve, do českej extraligy sa tak vracia po deviatich rokoch. S odvolaním sa na nemenovaný zdroj priniesla informáciu ruská tlačová agentúra Itar-Tass.

Radivojevič odštartoval nedávno skončenú sezónu v tíme KHL Neftechimik Nižnekamsk, po odchode z ruského klubu vystužil ofenzívne rady bratislavského Slovana. S "belasými" sa do play off nadnárodnej súťaže neprebojoval a v 31 zápasoch si pripísal do štatistík 8 kanadských bodov (3+5).

Tridsaťtriročný krídelník začínal s hokejom v Trenčíne, odkiaľ sa cez nižšiu zámorskú súťaž OHL prepracoval do NHL. V profilige pôsobil šesť sezón, počas ktorých vystriedal dresy Phoenixu, Philadelphie či Minnesoty. V sezóne 2004/2005 pôsobil počas výluky najskôr v českom Vsetíne, následne však ročník dohral vo švédskom meste Lulea. Po ukončení kariéry v NHL bol štyri roky jedným z lídrov Spartaka Moskva. Na reprezentačnej úrovni absolvoval šesť svetových šampionátov, v zbierke cenných kovov má bronz z fínskych Helsínk z roku 2003, na rovnakom mieste sa o deväť rokov neskôr tešil zo zisku striebra.