Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Hokej

Réwaya dali nakoniec lekári dokopy: Prvé minúty na ľade boli náročné

Na snímke slovenskí hokejisti zľava Martin Marinčin, Martin Réway a brankár Ján Laco po prehre v zápase A-skupiny Kanada - Slovensko (4:1) na MS 2014 v hokeji v Arene Čižovka v Minsku v sobotu 10. mája 2014. Foto: TASR/Pavel Neubauer

V treťom súboji na MS proti ambicióznym Francúzom by chcel hrať už od úvodu. Ak budem zdravý a tréner ma postaví, v pondelok určite nastúpim, dodal talentovaný krídelník.

Minsk 11. mája (TASR) - Napriek prvotným nepriaznivým prognózam Martin Réway nakoniec nastúpil na druhý zápas slovenskej hokejovej reprezentácie na MS v Minsku proti Kanade.

Devätnásťročný útočník, ktorý pre problémy s nohou nedokončil sobotňajšie rozkorčuľovanie, presedel prvé dve tretiny na striedačke a do hry zasiahol až v tretej dvadsaťminútovke za stavu 1:1. V nej Slováci už nestačili tempu súpera, inkasovali tri góly a nakoniec mu podľahli 1:4.

"Ráno to vyzeralo, že večer vôbec nebudem môcť hrať. Čo sa týka korčuľovania, necítil som sa dobre, nevedel som sa na ľade poriadne odraziť. Lekári však odviedli kus dobrej práce a dali ma dokopy," poďakoval sa doktorom Réway.

Zdravotné problémy bližšie nešpecifikoval. Do duelu vhupol v čase, keď sa práve "lámal chlieb". "Moje prvé minúty na ľade boli náročné, keďže som dovtedy sedel na striedačke. Zápas sme mali dobre rozohratý, Kanaďania však boli v tretej tretine nesmierne efektívni. Tlačili sa do bránky, pálili z každej pozície, hrali náročný fyzický štýl. Úplne nás zničili. Škoda toho," hodnotil stretnutie benjamínok v slovenskom tíme. Ten naskočil do útoku k Michelovi Miklíkovi a Tomášovi Marcinkovi, s ktorými nastupoval aj pri svojej premiére na MS proti Česku.

Z úvodných dvoch duelov na šampionáte vyťažili zverenci trénera Vladimíra Vůjteka bod za prehru 2:3 po predĺžení s ČR. "Vzhľadom na priebeh oboch zápasov sme mohli mať aj viac. Treba si však uvedomiť, že sme sa stretli s dvoma najťažšími súpermi v skupine, takže z tohto pohľadu nie je bod zlý," poznamenal Réway.

V treťom súboji na MS proti ambicióznym Francúzom by chcel hrať už od úvodu. "Ak budem zdravý a tréner ma postaví, v pondelok určite nastúpim," dodal talentovaný krídelník.