Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Šatan: Proti Kanade sme hrali lepšie ako s Českom

Na snímke zľava Marek Hrivík (Slovensko), Kyle Turris (Kanada) a Miroslav Šatan (Slovensko) v zápase A-skupiny Kanada - Slovensko (4:1) na MS 2014 v hokeji v Arene Čižovka v Minsku v sobotu 10. mája 2014. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Slovenskí fanúšikovia si doslova podmanili deväťapoltisícovú Arénu Čižovka a v oboch stretnutiach vytvorili fantastickú atmosféru.

Minsk 11. mája (TASR) - Miroslav Šatan patril medzi najaktívnejších slovenských hráčov v sobotňajšom súboji A-skupiny hokejových MS proti Kanade (1:4).

Tridsaťdeväťročný veterán sa ocitol v niekoľkých sľubných šanciach, celkovo vypálil na súperovho brankára Bena Scrivensa až päťkrát. Pôvodne mu rozhodcovia pripísali aj jediný slovenský gól v zápase, kapitán však sám zamieril k boxu časomeračov, aby zmenili údaj o strelcovi, ktorým bol obranca Karol Sloboda.

"Pri jeho strele som iba clonil brankárovi vo výhľade. Puku som sa vôbec nedotkol. Rozhodcovia sa pomýlili, to sa zvykne stať," povedal Šatan. Bol to prvý a zatiaľ jediný slovenský gól na šampionáte, ktorý padol v presilovke.

Galéria: Slovensko vs Kanada





V úvodných dvoch zápasoch mali "vůjtekovci" k dispozícii celkovo sedem početných výhod. "V presilovkách sa stále hľadáme. Zloženie presilovkových formácií sa neustále mení, ešte to nie je utrasené. Určite budeme musieť na nich ešte popracovať," zdôraznil.

Reprezentačný strelecký rekordér mal v závere za stavu 1:3 šancu zdramatizovať duel. Aj v tejto situácii mal ale navrch Scrivens. "Juro Mikúš ma pekne našiel v strede. Strela mi sadla, len neletela tam, kde mala. Mierila priamo do brankára. Škoda aj ďalších šancí, ktoré sme nepremenili. Dúfam, že sme si nejaké góly ušetrili na nasledujúce zápasy," verí skúsený útočník.

Z prvých dvoch vystúpení na šampionáte tak vydoloval jeho tím jeden bod za piatkovú prehru 2:3 po predĺžení s Českom. Oba duely mali spoločnú črtu v tom, že Slováci si v nich dokázali vytvoriť tesný náskok, no v oboch prípadoch oň prišli.

"Myslím si, že proti Kanade sme hrali trochu lepšie ako proti Čechom. Dve tretiny boli z našej strany dobré, ušli nám až posledné minúty. V piatok sme boli menej disciplinovaní, mali sme viac vylúčených, začiatok bol nervózny a ušiel nám záver," zbilancoval Šatan úvodné stretnutia.

Jeho mužstvo sa zatiaľ môže tešiť hlasitej podpore z tribún. Slovenskí fanúšikovia si doslova podmanili deväťapoltisícovú Arénu Čižovka a v oboch stretnutiach vytvorili fantastickú atmosféru. "Nečakal som, že ich sem toľko príde. Určite viac ako polovica divákov boli Slováci. Atmosféra bola vynikajúca, pripomínalo mi to kulisu, akú nám vytvorili naši priaznivci na majstrovstvách sveta 2004 v Ostrave. V aréne je taký hluk, že sa na ľade ani nepočujeme."