Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Hokej

Slovenská osemnástka zvíťazila v druhom prípravnom zápase nad Poľskom

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Zápasmi s Poľskom odštartovala slovenská "osemnástka" prípravu na MS.

Trnava 12. apríla (TASR) - Slovenskí hokejoví reprezentanti do 18 rokov uspeli aj v druhom prípravnom stretnutí v Trnave s poľskými rovesníkmi. Po štvrtkovom víťazstve 1:0 zdolali v piatok súpera 3:2.

Úvodný gól SR dal v 29. minúte za stavu 0:1 Andreas Straka, ktorý sa zaskvel tzv. Michiganom. Puk si nabral na čepeľ hokejky a lakrosovým spôsobom ho dostal za chrbát brankára. Víťazný gól domácich strelil v 55. minúte Simon Semančík.

Zápasmi s Poľskom odštartovala slovenská "osemnástka" prípravu na MS vo Fínsku (25. apríla – 5. mája). Zverenci trénera Martina Dendisa odohrajú pred cestou do dejiska svetového šampionátu ešte tri prípravné stretnutia.



prípravný zápas pred MS hráčov do 18 rokov - piatok:


Slovensko "18" - Poľsko "18" 3:2 (0:1, 2:0, 1:1)

Góly: 29. Straka (Pitka), 36. Maruna (Šatan, Zubek), 55. Semančík (Zálešák, Prokopovič) – 19. Petrazycki (Zajac, Drabik), 41. Stolarski (Zachariasz). Rozhodovali: Baluška, Novák - Frimmel, Hercog, vylúčení: 5:5 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 165 divákov.

Zostava SR 18: Henriquez (41. Brezáni) – Fabuš, Dravecký, Beluško, Húževka, Kalmán, Zubek, Petras, Šimon – Lašš, Pitka, Zálešák – Maruna, Šatan, Chovan – Kiss, Prokopovič, Straka – Semančík, Vrtiel, Liščinský - Plančár



hlas po zápase /zdroj: hockeyslovakia.sk/:

Martin Dendis, hlavný tréner SR 18: "Dnešný zápas sa začal podobne ako včerajší. Hralo sa hore-dole, ale bolo tam vidno zlepšenie. Musíme naďalej pracovať na efektivite. Chalani chceli zvíťaziť, čo potvrdili v závere, keď ubránili vabank súpera šiestich proti štyrom. Ukázali obetavosť a ustrážili výsledok. Úvod prípravy nám ukázal vôľu a kvalitu jednotlivých hráčov zabojovať o majstrovstvá sveta. Spolu s kolegami si sadneme a tieto dva duely vyhodnotíme. Nedávno sa skončilo finále juniorskej extraligy, odkiaľ očakávame posily."