Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

V kádri Slovenska pred Nemeckým pohárom ďalšia zmena

Na snímke obranca Tomáš Bokroš. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Tréner slovenskej reprezentácie Vladimír Vůjtek tak už musel urobiť tretiu vynútenú zmenu v pôvodnej nominácii.

Bratislava 5. novembra (TASR) - V kádri slovenskej hokejovej reprezentácie na Nemecký pohár prišlo k ďalšej vynútenej zmene. Deň pred odchodom do dejiska turnaja obranca Marek Ďaloga zo Sparty Praha informoval vedenie realizačného tímu, že pre zranenie ruky nebude môcť byť k dispozícii. V tíme nahradí zadák Tomáš Bokroš z extraligovej Dukly Trenčín.

"Mareka Ďalogu vyradilo zranenie ruky. Po zápase jeho Sparty Praha v Lige majstrov informoval vedenie realizačného tímu, že to bude problém dlhodobejšieho charakteru a nebude môcť byť k dispozícii na Nemecký pohár. V tíme ho nahradí Tomáš Bokroš z Trenčína," informoval TASR Tomáš Štulajter, hovorca zväzu.

Tréner slovenskej reprezentácie Vladimír Vůjtek tak už musel urobiť tretiu vynútenú zmenu v pôvodnej nominácii. Pre zranenie vypadol aj brankár Július Hudáček zo švédskeho Örebro, jeho miesto zaujal Marek Čiliak z Komety Brno. Už predtým nahradil zraneného Dávida Skokana útočník HK Poprad Tomáš Sýkora.

Slováci sa v bavorskej metropole predstavia bez hráčov z tímu slovenského účastníka KHL Slovan Bratislava. Ich prvým súperom v mníchovskom Olympijskom parku bude výber Kanady, s ktorým si zmerajú sily v piatok 7. novembra o 16.30 h. Nasledujúci deň vyzvú Vůjtekovi zverenci domácu reprezentáciu (16.15 h). Účinkovanie na Nemeckom pohári uzavrú Slováci v nedeľu 9. novembra o 13.15 h súbojom proti Švajčiarsku.

Aktuálny káder SR na Nemecký pohár 2014:

brankári - Marek Čiliak (HC Kometa Brno/ČR), Branislav Konrád (Dukla Trenčín)

obrancovia - Peter Čerešňák (HC Vítkovice/ČR), Tomáš Bokroš (Dukla Trenčín), Adam Jánošík (HC Košice), Oldřich Kotvan (HC Zlín/ČR), Lukáš Kozák (Dukla Trenčín), Juraj Mikuš (Sparta Praha/ČR), Ivan Švarný (Dinamo Minsk/KHL, Biel.), Juraj Valach (Slavia Praha/ČR)

útočníci - Martin Bakoš (Bílí Tygři Liberec/ČR), Dalibor Bortňák (Hkm Zvolen), Lukáš Cingeľ (Sparta Praha/ČR), Rastislav Dej (HK Hradec Králové/ČR), Vladimír Dravecký (HC Oceláři Třinec/ČR), Adam Lapšanský (HC Košice), Patrik Lušňák (Junosť Minsk/Bielorus.), Tomáš Marcinko (HC Pardubice/ČR), Roman Rác (HC Olomouc/ČR), Tomáš Sýkora (HC Poprad), Ján Sýkora (HC Plzeň/ČR), Roman Tománek (HK Nitra), Michael Vandas (HC Vítkovice/ČR), Marek Viedenský (HPK Hämmeenlinna/Fín.)

Program turnaja:

piatok 7. novembra: Kanada - Slovensko (16.30), Nemecko - Švajčiarsko (20.00)
sobota 8. novembra: Nemecko - Slovensko (16.15), Švajčiarsko - Kanada (19.45)
nedeľa 9. novembra: Slovensko - Švajčiarsko (13.15), Kanada - Nemecko (16.45)