Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Hokej

Svetový pohár v hokeji prichádza s organizačným experimentom

Na snímke tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek v hokejovom zápase na Nemeckom pohári medzi Slovenskom a Kanadou 7. novembra 2014 v Mníchove. Foto: TASR/Martin Baumann

Zmena organizácie sa dotkne aj reprezentácie Slovenska.

Toronto 18. novembra (TASR) - Slovenskí hokejisti sa na Svetovom pohári 2016 predstavia pravdepodobne iba vo výbere Európy. Organizátori podujatia, ktoré bude hostiť Toronto, oznámili predstavy o základnom formáte turnaja. Okrem elitnej šestice tímov USA, Kanady, Ruska, Švédska, Česka a Fínska budú na turnaji štartovať aj ďalšie dva výbery.

Ten prvý budú tvoriť hráči zo zvyšných európskych krajín - okrem Slovenska organizátori medzi inými spomenuli Švajčiarsko, Lotyšsko, Nemecko i Slovinsko. Zloženie druhého výberu má podľa špecializovaného portálu Yahoo dve alternatívy. Buď to budú najlepší mladí hráči zo zámorskej NHL alebo spoločné 'béčko' USA a Kanady, teda tí hráči, ktorí neprejdú záverečným sitom nominácie do A-tímov.

Stretnutie vedenia NHL, Hráčskej asociácie NHL (NHLPA) a funkcionárov Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) sa uskutočnilo v Toronte pri príležitosti prijatia nových členov Siene slávy NHL.

Svetový pohár sa naposledy uskutočnil v roku 2004, šesticu najlepších vtedy doplnilo aj Nemecko a Slovensko. Slováci v "severoamerickej" skupine prehrali všetky tri zápasy, postupne nestačili na Kanadu, USA a Rusko.