Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

Slováci proti Kanade bez Réwaya, tréneri dopísali Šťastného

Z hokejového stretnutia A-skupiny Slovensko - Česko na MS 2014 v hokeji 9. mája 2014 v Arene Čižovka v Minsku. Na snímke vpravo Martin Réway (SVK) a vľavo brankár Česka Alexander Salák. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Dôvodom Réwayovej absencie je zranenie nohy, ktoré utrpel devätnásťročný útočník na tréningu. Nie je to nič vážne. Martin bude v poriadku.

Minsk 10. mája (TASR) - Slovenská hokejová reprezentácia nastúpi na svoj druhý zápas na MS v Minsku proti Kanade bez Martina Réwaya.

Dôvodom jeho absencie je zranenie nohy, ktoré utrpel devätnásťročný útočník na sobotňajšom rozkorčuľovaní.

Tréner SR Vladimír Vůjtek dopísal na súpisku Andreja Šťastného, ktorý bude vo večernom dueli (19.45 SELČ) centrom štvrtého útoku. Dvadsaťtriročný útočník Slovana Bratislava, ktorý si zvolil obľúbené číslo 59, si tak proti Kanade pripíše premiérový štart na MS.

"Nie je to nič vážne. Martin bude v poriadku," povedal na adresu Réwaya lekár slovenského tímu Ján Grauzel, ktorého citovala oficiálna webstránka Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH). Po dopísaní Šťastného tak zostávajú mimo šampionátovej súpisky už len obranca Vladimír Mihálik a útočník Marcel Haščák.

Réwayovo zranenie poriadne zamiešalo zložením útokov. Na jeho miesto na ľavom krídle druhej formácie sa posunie zo štvrtej Radoslav Tybor. V strede tretieho útoku bude namiesto Juraja Mikúša korčuľovať Marek Viedenský, ktorý sa postaví medzi mladíkov z NHL Tomáša Tatara a Richarda Pánika. Trio tak obnoví úspešnú spoluprácu z juniorských MS spred piatich rokov v Ottawe, spolu krátko nastupovali už v piatkovom úvodnom súboji na MS proti Česku (2:3 pp). Štvrtý útok by mali tvoriť Mikúš, Šťastný a Skokan. Obranné dvojice by mali zostať oproti prvému zápasu nezmenené, do bránky sa opäť postaví Ján Laco.

Predpokladaná zostava SR v sobotňajšom zápase s Kanadou:

Laco - Sloboda, Ďaloga, Čerešňák, Marinčin, Valach, Švarný Brejčák - Šatan, Hrivík, Nagy - Miklík, Marcinko, Tybor - Pánik, Viedenský, Tatar - Skokan, Šťastný, Mikúš