Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

TL: Poprad a Michalovce si vymenili obrancov, Ťavoda za Dalhuisena

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Prvý Holanďan v histórii najvyššej slovenskej súťaže sa v drese tipsportligového nováčika prezentoval ako ofenzívny obranca.

Poprad/Michalovce 8. januára (TASR) - Tipsportligové hokejové kluby HK Poprad a HK Dukla Ingema Michalovce sa dohodli na hráčskej výmene dvoch obrancov. Z Popradu zamieril do Michaloviec 29-ročný Ján Ťavoda, opačným smerom putoval rovnako starý Holanďan Mike Dalhuisen. Kluby o výmene informovali na oficiálnych stránkach.

Prvý Holanďan v histórii najvyššej slovenskej súťaže sa v drese tipsportligového nováčika prezentoval ako ofenzívny obranca. V 33 zápasoch nazbieral 18 kanadských bodov za 5 gólov a 13 asistencií. V nedávnom období sa však viackrát nevošiel do zostavy trénera Miroslava Chudého a situácia napokon dospela až k výmene. "Novinky o mojej výmene prišli veľmi náhle a bolo to pre mňa trocha neočakávané. Moje pocity bezprostredne po stretnutí s manažmentom HK Poprad však boli veľmi pozitívne a motivačné. Ambície mám totiž vysoké, chcem čo najviac pomôcť tímu a doniesť majstrovský titul do Popradu," uviedol Dalhuisen pre klubový web HK Poprad.

Pre Jána Ťavodu pôjde už o piaty klub v rámci najvyššej slovenskej súťaže. Okrem Popradu už pôsobil aj v Banskej Bystrici, Žiline a Zvolene. V ročníku 2019/2020 odohral za "kamzíkov" 30 stretnutí, v ktorých získal 5 bodov za asistencie. Aj Ťavoda bol viackrát v pozícii náhradníka.