Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Hokej

Tybor išiel v Česku na dračku: ' Budem hrať jedine v Pardubiciach '

Na snímke Radoslav Tybor Foto: FOTO TASR/Michal Svítok

Úspešná sezóna vyniesla meno trojnásobného juniorského majstra SR s Duklou Trenčín do hľadáčika ďalších českých extraligistov.

Pardubice 4. júna (TASR) - Hokejista Radoslav Tybor má za sebou veľmi úspešnú sezónu, hoci sa mu nepodarilo získať žiadnu cennú trofej či už na klubovej alebo reprezentačnej úrovni. S Pardubicami skončil vo štvrťfinále play off českej extraligy a po predĺžení spolupráce či absolvovaní MS v Minsku, ho čaká individuálny letný plán. Ďalší ročník v jeho podaní obohatí aj účasť na projekte hokejovej Ligy majstrov.

Tybor mal od prestupu do Pardubíc z Dukly Trenčín neľahkú pozíciu v tíme. Zo štvrtej formácie sa mu však podarilo prebojovať sa do elitných útokov a stal sa jednou z opôr mužstva. Najskôr mu vystrieľal postup do štvrťfinále play off, a hoci v ňom ho ďalej vo "vyraďovačke" nepustil Třinec, Tybor sa stal so siedmimi gólmi najlepším kanonierom mužstva v tejto súťaži. "Bola to dobrá sezóna, hlavne jej koniec z mojej strany. Chceli sme ísť ďalej ako do štvrťfinále, bohužiaľ, nevyšlo to. Verím, že tento rok sa nám podarí ísť vyššie," uviedol 24-ročný krídelník v rozhovore pre klubovú televíziu.

Úspešná sezóna

Úspešná sezóna vyniesla meno trojnásobného juniorského majstra SR s Duklou Trenčín do hľadáčika ďalších českých extraligistov. Všetkým ponukám odolal a ešte počas play off predĺžil zmluvu s Pardubicami. Tá však obsahovala klauzulu, že do konca mája môže odísť kamkoľvek bez nároku na finančnú kompenzáciu. "Mal som ponuky z českej extraligy a bolo ich viac. Vedel som však, že ak mám hrať v Česku, budú to iba Pardubice. Zvykol som si tu, je to hokejové mesto, v ktorom chodí veľa divákov na zápasy. Nemám sa na čo sťažovať," poznamenal Tybor.

Prvý reprezentačný štart

Uplynulý ročník zakončil slovenský reprezentant účasťou na veľkom fóre. Prvýkrát reprezentoval krajinu na svetovom šampionáte a v bieloruskom Minsku obsadil so spoluhráčmi celkovú deviatu priečku. Hoci bol so svojou účasťou na MS spokojný, očakával od nej viac. "Čakal som po play off trošku inú pozíciu v tíme. Na nič sa však nesťažujem a som rád, že som mohol byť súčasťou mužstva. Zasiahli ma zdravotné problémy, ktoré hráč nikdy nevie predvídať. Mal som zápal žalúdka, no zvládol som to a som rád, že si ma tréner vybral," dodal rýchly korčuliar.

Keďže Tybor si sezónu predĺžil účinkovaním na MS, od klubu dostal po návrate niekoľko dní voľna. Jeho spoluhráči sú však už niekoľko týždňov v procese prípravy na suchu. Aj preto bude vyzerať letná príprava v prípade slovenského hokejistu tento rok trošku inak. "Som dohodnutý s klubom, že vyskúšam individuálnu letnú prípravu. Chalani sa pripravujú už viac ako mesiac a ja potrebujem začať od nuly. Ešte som to nezažil, ale prípravu na suchu a na ľade si zrejme spojím," dodal Radoslav Tybor, ktorý sa v drese východočeského mužstva predstaví aj v premiérovom ročníku hokejovej Ligy majstrov: "Teším sa. Je to niečo nové a verím, že to bude trvácne. Bolo by fajn, ak by sa k sledovanosti futbalovej Ligy majstrov priblížila aj tá hokejová."