Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Hokej

Žilina deklasovala v 1. finále Prešov

Ilustračná snímka. Foto: TASR

V zápase sa do vedenia dostali hostia, keď v 19. minúte využil presilovku o dvoch hráčov Samuel Hrabčák, ktorý za chrbát Michala Valenta tečoval strelu Andreja Sigareva.

Prešov 14. apríla (TASR) - Vlci Žilina sa ujali vedenia vo finálovej sérii play off Tipos Slovenskej hokejovej ligy (SHL). V nedeľnom úvodnom zápase deklasovali na domácom ľade HC Prešov 8:1. Druhý duel je na programe v pondelok opäť v Žiline o 17.30 h.

V zápase sa do vedenia dostali hostia, keď v 19. minúte využil presilovku o dvoch hráčov Samuel Hrabčák, ktorý za chrbát Michala Valenta tečoval strelu Andreja Sigareva. Druhá dvadsaťminútovka však bola kompletne v réžii domácich, ktorí sa dokázali päťkrát strelecky presadiť. V záverečnej tretine pridali ešte tri góly a do finálovej série tak vstúpili vysokým víťazstvom.



finále play off Tipos SHL - prvý zápas /na 4 víťazstvá/:

Vlci Žilina – HC Prešov 8:1 (0:1, 5:0, 3:0)

Góly: 24. Safaralejev (Rajnoha), 29. Belluš (Jansons, Malina), 31. Galamboš (Bezúch, Varga), 35. Mráz (Koyš, Melcher), 38. Koyš (Diakov), 45. Jakúbek, 45. Varga (Galamboš), 54. Varga – 19. Hrabčák (Sigarev, Jerofejevs). Rozhodovali: Goga, Novák – Gegáň, Jurčiak, vylúčení: 9:5 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 1:0, 4900 divákov.

Vlci Žilina: Valent (Košarišťan) – Jansons, Pobežal, Kolář, Holenda, Diakov, Rajnoha, Juščák, Malina – Varga, Galamboš, Bezúch – Beták, Šmída, Belluš – Safaralejev, Mráz, Koyš – Jakúbek, Paukovček, Melcher

HC Prešov: Ovečka (35. Hollý) – Semaňák, Jerofejevs, Mihálik, Glazkov, Knižka, Nemec, Jendroľ, Pulščák – Hrabčák, Kohút, Leščenko – Sigarev, Vrábeľ, Ďaloga – Lačný, Toma, Chalupa – Frič, Ščurko, Klíma

/stav série: 1:0/




hlasy po zápase /zdroj: hockeyslovakia.sk/:

Ernest Bokroš, hlavný tréner Vlci Žilina: "V prvej tretine bol lepší Prešov, dve tretiny sme boli lepší my. Nič to neznamená, vedieme v sérii 1:0 a zajtra je nový deň."

Tibor Tartaľ, hlavný tréner HC Prešov: "Mali sme veľmi dobrú prvú tretinu, kde sme si postupne získavali momenty zo zápasu. Mali sme lepšie zareagovať na hru v útočnom pásme, kde sme mali dať druhý gól, namiesto toho sme hrali na držanie puku a nezobrali sme si súperove bránkovisko. Potom sa udiali veci, na ktoré sme zle zareagovali a už sa zápas vyvíjal v náš neprospech. Verím, že tieto veci sa dejú v správny čas a zajtra je nový deň a nová šanca zmeniť priebeh série."