Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Import

Festival USE THE C!TY v Košiciach opäť spestrí verejný priestor

Na archívnej snímke festival USE THE C!TY v Košiciach. Foto: TASR František Iván

Program začalo vo štvrtok predpoludním podujatie "Košické Montmartre", ktoré nadšencom umenia ponúka možnosť vyskúšať si maľovanie v uliciach mesta.

Košice 2. mája (TASR) - Divadlo, hudbu, výtvarné umenie či zábavu ponúka 16. ročník multižánrového festivalu USE THE C!TY, ktorý sa v Košiciach koná od štvrtka do soboty (4. 5.). Na tradičné i netradičné miesta v centre mesta prináša rôzne druhy umenia.

Program začalo vo štvrtok predpoludním podujatie "Košické Montmartre", ktoré nadšencom umenia ponúka možnosť vyskúšať si maľovanie v uliciach mesta. Obohatením podľa organizátorov je aj spoločná tvorba s deťmi, ktoré budú maľovať na chodník. Popoludní až do večera môžu ľudia na Hlavnej ulici zažiť rôzne formy umenia a zábavy. Nadšencom divadla sa predstaví divadlo Crocus s hrou Monroe, Divadlo nad vecou s komédiou Dohadzovačky a divadlo Per Absurdus s bláznivou komédiou Čiernobiela.

Súčasťou piatkovej (3. 5.) ponuky je aj multižánrové bludisko pri Urbanovej veži s vystúpeniami umelcov a večernou Hudbou v meste s koncertmi kapiel a sólistov rôznych žánrov.

Festival zavŕši sobotňajší program. "Park pri Dolnej bráne sa premení na Komunitné mesto, v ktorom môžete tvoriť na viac ako 20 workshopoch a v kreatívnych dielňach spolu s lektormi z výmenníkov. Užijete si aj umenie na Hlavnej ulici," informovala Gabriela Mišurová z K13 - Košické kultúrne centrá. Záver festivalu bude patriť módnej performance Ľanovo nanovo a vernisáži výstavy Montmartre z vytvorených výtvarných diel. Všetky podujatia sú bezplatné.