Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Import

Juventus využil zaváhanie Interu, Balotelli neudržal nervy na uzde

Na snímke portugalský útočník Juventusu Cristiano Ronaldo. Foto: TASR/AP

Kontroverzný útočník zasiahol na polovici ihriska hosťujúceho Fabia Pisacaneho a keďže po odpískaní faulu ešte adresoval arbitrovi zopár nevyberavých gest, videl ihneď červenú kartu.

Turín 20. januára (TASR) - Futbalisti Juventusu Turín majú po 20. kole talianskej Serie A štvorbodový náskok na čele tabuľky. Ich konkurent Inter Miláno totiž v predchádzajúcich dvoch zápasoch uhral iba dve remízy, čo "Bianconeri" využili. V nedeľu zdolali Parmu dvoma gólmi Cristiana Ronalda, vo víkendovom kole však zaujal aj Mario Balotelli z Brescie, ktorý v 74. minúte prišiel na ihrisko a za osem minút videl červenú kartu.

Kontroverzný útočník zasiahol na polovici ihriska hosťujúceho Fabia Pisacaneho a keďže po odpískaní faulu ešte adresoval arbitrovi zopár nevyberavých gest, videl ihneď červenú kartu. Brescia napokon remizovala s Cagliari 2:2 a v tabuľke jej patrí 18. priečka znamenajúca zostup. Na 17. Lecce stráca bod.

V dueli na štadióne Allianz v Turíne poslal domácich Ronaldo do vedenia v 43. minúte, ale hostia vyrovnali po prestávke v 55. minúte po góle Andreasa Corneliusa. O tri minúty neskôr však portugalský útočník opäť udrel, no čo už hostia nedokázali odpovedať. "Bolo dôležité, aby sme zvíťazili. Lazio vyhralo, Inter remizoval, takže sme to chceli využiť. Parma bola nepríjemná, ale podarilo sa nám udržať pozitívny výsledok," citovala Ronalda agentúra AP.

Inter stratil body v Lecce, keď neudržal náskok od 72. minúty. Do vedenia ho poslal Alessandro Bastoni, ale domáci odpovedali po piatich minútach, keď na konečných 1:1 vyrovnal Marco Mancosu.

Druhý triumf po sebe zaknihovalo AC Miláno, tentokrát doma zdolalo Udinese 3:2. Nová posila domácich Zlatan Ibrahimovič neskóroval, ale jeho prácu vyzdvihol tréner Stefano Pioli: "Príchod Ibrahimoviča nám dal ešte väčšiu hĺbku a presvedčenie, čo nám pomohlo." V tabuľke patrí "Rossoneri" ôsma pozícia s 28. bodmi.