Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Import

Na Francisciho ulici v Poprade vybudovali oddychovú zónu

Ilustračné foto. Foto: EASYFOTO TASR - Adriána Hudecová

Celkové náklady na vybudovanie oddychovej zóny na Francisciho ulici predstavujú čiastku takmer 174 000 eur.

Poprad 23. decembra (TASR) - Na Vianoce dostali Popradčania darček, ktorý v meste dlhodobo chýbal. Na nevyužívanom pozemku v širšom centre mesta, vedľa Zariadenia opatrovateľskej služby na Francisciho ulici, vyrástla nová oddychová zóna. Podľa hovorcu mesta Poprad Mariána Galajdu bude prístupná nielen pre klientov samotného zariadenia, ale aj pre širokú verejnosť.

„V parku je v súčasnosti vybudovaný priestor na usporiadanie kultúrno-spoločenských podujatí, petangové ihrisko, minigolfové dráhy, jazierko s prístreškom, prvky outdoorového fitnes parku či pietne miesto. Vybudovali sa chodníky, vysadila sa nová zeleň,“ vymenoval Jozef Košický z Centra sociálnych služieb v Poprade, ktoré oddychovú zónu zrealizovalo.

Celý areál je oplotený a bude mať svoje prevádzkové hodiny. „V tomto prípade ide o nový koncept oddychovej zóny v našom meste, ktorá bude mať svojho správcu. Zámerom samosprávy je oddychové zóny v rôznych podobách – na aktívny i pasívny oddych - postupne budovať aj v ďalších lokalitách, a takto ich zveľaďovať,“ upozornil primátor mesta Anton Danko.

Celkové náklady na vybudovanie oddychovej zóny na Francisciho ulici predstavujú čiastku takmer 174 000 eur.