Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Import

Riaditeľ internátov v Mlynskej doline odpovedal na otázky študentov

Robert Gula riaditeľ vysokoškolských internátov v Mlynskej Doline počas diskusie so študentami Foto: Tomáš Gerši

Študenti, ktorých zaujíma život vo vysokoškolskom meste Ľudovíta Štúra v Mlynskej doline, vyspovedali riaditeľa internátov Róberta Gulu. Najviac boli zvedaví na nový systém prideľovania izieb.

Bratislava 30. marca (TASR) - Študenti, ktorých zaujíma život vo vysokoškolskom meste Ľudovíta Štúra v Mlynskej doline, mali možnosť uplynulý utorok položiť otázky na telo samotnému riaditeľovi internátov Róbertovi Gulovi.
Riaditeľom iniciované stretnutie, ktoré sa konalo v Univerzitnom pastoračnom centre (UPC) nachádzajúcom sa na Mlynoch, využilo asi 50 študentov. Tí sa nebáli pýtať, a tak počas diskusie zazneli odpovede takmer na všetky témy. Prítomní boli zvedaví najviac na nový systém prideľovania izieb. Riaditeľ sa vyjadril aj k mnohým zmenám a novinkám, ktoré študentov najbližšie mesiace či roky čakajú. „Najbližšia zmena, ktorá nás a študentov čaká, je rekonštrukcia manželských internátnych blokov A až D,“ hovorí riaditeľ Róbert Gula. Mnohí sa pýtali aj na spustenie turniketov. Podľa slov riaditeľa, skúšobná prevádzka bude prebiehať počas apríla. „V prípade, ak sa nevyskytnú žiadne problémy, plná prevádzka by mala byť spustená začiatkom budúceho školského roka,“ prezradil Gula. Jeden zo študentov sa sťažoval, že podnik, ktorý sa nachádza v budove “Šturák“, je otvorený do neskorých nočných hodín a hluk z neho mu nedáva spávať. Študentov trápili aj získané čierne body, ktoré dostali za nevhodné správanie v areáli internátov. Žiadali, aby za vhodné správanie im bola aspoň časť odpustená. Riaditeľ je však v tomto nekompromisný a nemieni v tom povoliť. „Keď už raz študent dostane čierny bod, nie je ho možné následným dobrým správaním vymazať,“ reagoval na dotaz študenta.  
Robert Gula, riaditeľ internátov v Mlynskej doline v Bratislave
Foto: Tomáš Gerši
    

Na otázky študentov okrem riaditeľa odpovedali aj zamestnanci z ubytovacieho oddelenia, z IT oddelenia či z údržby. Zúčastnením diskusie sa komunikácia riaditeľa so študentmi pozdávala. „Veľmi kvitujem, že pán riaditeľ bol ochotný odpovedať na všetky otázky a žiadnej sa nesnažil vyhnúť,“ hovorí Tomáš, študent a obyvateľ Mlynov. Účasť študentov prekvapila aj samotného riaditeľa. „Dnes som veľmi spokojný. Bola dostatočná účasť. Naozaj ďakujem všetkým študentom, ktorí prišli a vyjadrili svoj názor. Ja som rád aj za negatívne názory, pretože len tie ukazujú na veci ktoré nefungujú a môžu nás posunúť ďalej,“ prezradil Róbert Gula.      

Vedenie internátov spolu so Študentskou samosprávou vytvára rôzne možnosti na zapojenie sa obyvateľov mestečka do spoločenských aktivít. V súčasnosti prebieha aktivita “Nápady, ktoré by mali zmeniť študentské mestečko“. Keďže nie je reálne, aby 6.500 ubytovaných študentov osobne navštívilo riaditeľa, svoje podnety, nápady, požiadavky prípadne sťažnosti môžu adresovať priamo riaditeľovi na jeho e-mail alebo na internetovú stránku internátov, prípadne na ďalšom spoločnom stretnutí.      

Tomáš Gerši, Univerzita Komenského Bratislava