Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia KHL

Lev Praha možno povedie legenda kanadského hokeja

Doug Gilmour v drese Toronto Maple Leafs Foto: nhl.com

V utorok o tom informoval agent Darryl Wolski, ktorý prostredníctvom svojho účtu na Twitteri uviedol, že päťdesiatročný Kanaďan je v kontakte s vedením českého tímu.

Praha 8. apríla (TASR) - Českého zástupcu v Kontinentálnej hokejovej ligy by mohol v budúcej sezóne trénovať bývalý kanadský útočník Doug Gilmour.

V utorok o tom informoval agent Darryl Wolski, ktorý prostredníctvom svojho účtu na Twitteri uviedol, že päťdesiatročný Kanaďan je v kontakte s vedením českého tímu. Pražanov v prebiehajúcej sezóne vedie Kari Jalonen, ktorý však od nasledujúcej prevezme trénerské povinnosti vo fínskej reprezentácii.

Gilmour doteraz pôsobil ako generálny manažér Kingston Frontenacs v juniorskej súťaži OHL. Počas aktívnej kariéry odohral v základnej časti zámorskej NHL 1474 zápasov, v ktorých nazbieral 1414 bodov (450+964). V 182 dueloch play off pridal 188 bodov (60+128). V roku 2011 ho uviedli do hokejovej Siene slávy.

Levu sa v prebiehajúcej sezóne darí. Vo finále play off Západnej konferencie KHL vedie nad Lokomotivom Jaroslavľ už 3:0 a v utorok večer si mohol zabezpečiť postup do bojov o Gagarinov pohár.