Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia KHL

Kalendár zápasov KHL ovplyvní aj situácia v HC Lev Praha

Hokejový klub HC Lev Praha predstavil svoje logo. Foto: TASR/HC Lev Praha

Športový šéf Rašíd Chabibulin totiž priznal, že český klubu čelí vážnym ekonomickým problémom.

Praha 4. júna (TASR) - Napriek skutočnosti, že hokejisti Levu Praha sa vo svojej druhej sezóne od vzniku prebojovali nečakane až do finále KHL, ich budúcnosť je neistá. Športový šéf Rašíd Chabibulin totiž priznal, že český klubu čelí vážnym ekonomickým problémom.

Podľa portálu idnes.cz Chabibulin súčasne potvrdil, že je v kontakte s prezidentom českého klubu Jevgenijom Myškovskym, pričom na vyriešení situácie sa podieľa aj šéf KHL Alexander Medvedev.

"Máme finančné problémy, ktoré majitelia riešia. Myslím, že bude čoskoro jasno. Podľa toho, čo som pochopil, tak sú problémy s financovaním klubu v budúcnosti. V súčasnosti sa v klube normálne pracuje. Čakáme na rozhodnutia zhora," uviedol manažér Chabibulin pre Soveckij sport.

Kalendár zápasov pre budúcu sezónu bude známy až v júli

Kalendár zápasov Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) pre budúcu sezónu bude známy až na začiatku júla.

Rozpis všetkých duelov základnej časti v časovom harmonograme zverejnilo vedenie súťaže v uplynulých sezónach už v polovici júna. Pred štartom siedmeho ročníka nadnárodnej súťaže však ešte nie je istý celkový počet klubov. "Najskôr musíme mať zadefinovaný presný počet účastníkov. Situácia sa neustále mení, na prezentáciu kalendára stretnutí tak potrebujeme ešte tri až štyri týždne," uviedol pre portál rsport.ru riaditeľ súťaže Dmitrij Kurbatov.

Každý klub by mal v základnej časti odohrať 56, respektíve 58 zápasov. Vo svojej tretej sezóne v KHL sa predstaví aj slovenský účastník Slovan Bratislava, vedenie súťaže schválilo aj návrat klubu Lada Togliatti a účasť fínskeho Jokeritu Helsinki a Leopardov Soči.