Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia KHL

Slovan by mali posilniť hráči zo zámoria, na lane sú atraktívne mená

Maroš Krajči Foto: TASR/Martin Baumann

Oproti kádru by sa mala líšiť aj letná príprava slovenského účastníka KHL.

Bratislava 9. apríla (TASR) - Zloženie kádra hokejového Slovana Bratislava v nasledujúcom ročníku KHL by malo byť oproti uplynulej sezóne pestrejšie. Podľa trénera Rostislava Čadu má klub na lane niekoľko zaujímavých zámorských mien.

"Po predchádzajúcej sezóne, s ktorou sme neboli spokojní, chceme do tímu priviesť zahraničných hráčov - hráčov iného herného štýlu, ako tomu bolo doteraz. Vytypovaných máme aj viacero zaujímavých hráčov zo zámoria. Budem rád, ak rozhovory zrealizujeme tak, aby sa najlepší z nich objavili v drese Slovana," prezradil český kouč v rozhovore pre oficiálnu webstránku Slovana.

Líšiť by sa oproti minulým ročníkom mala aj letná príprava slovenského účastníka KHL. "Toto leto nebudeme hrať podobne ako ostatné mužstvá KHL zápasy hokejovej Ligy majstrov, teda nasledovníka European Trophy. Prípravné zápasy budú samozrejme závisieť od potvrdenia pozvaní, ktoré v súčasnej dobe máme. Chceli by sme sa zúčastniť na turnaji tímov KHL v Prahe, resp. vo Švajčiarsku, kde sa pripravuje množstvo mužstiev KHL a kvalitné celky švajčiarskej najvyššej súťaže NLA. V domácom prostredí by sme sa chceli stretnúť s mužstvami, ktoré sa budú vracať z kempov v Európe naspäť do Ruska - vlani sme takto hostili Torpedo Nižnij Novgorod, Spartak Moskva a radi by sme privítali ďalšie tímy KHL," uviedol Čada.

Oficiálny začiatok prípravy na nový ročník zatiaľ nie je známy, predpokladaný termín je okolo 10. júla. "Do tohto termínu sa hráči vzhľadom na dodržanie reglementu budú pripravovať individuálne a je nutné, aby na spoločný zraz prišli po odpočinku a dovolenkách fyzicky čo najlepšie pripravení," dodal hlavný tréner Slovana.