Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia KHL

Vondrka chce ostať v Slovane, aj napriek dlhom v klube

Na snímke útočníci HC Slovan Bratislava, vpravo Michal Vondrka a vľavo Peter Ölvecký počas letnej prípravy pred nastávajúcou sezónou KHL 2013 - 2014, 24. júla 2013 v Bratislave. Foto: TASR/Martin Baumann

Napriek ostrým slovám voči bratislavským funkcionárom by rád v tíme zostal. Na stole má však aj ďalšie ponuky z nemenovaných klubov KHL.

Minsk 13. mája (TASR) - Český hokejista Michal Vondrka má záujem obliekať aj v ďalšej sezóne dres slovenského účastníka KHL Slovana Bratislava. Klub mu však stále dlhuje peniaze a aj kvôli slovnej prestrelke z uplynulých týždňov je otázne, či v tíme zostane.

Vondrka priznal, že dostal od predstaviteľov Slovana návrh na predĺženie zmluvy. "Dostal som od klubu ponuku, ale zatiaľ sme to neuzavreli," prezradil počas prebiehajúceho svetového šampionátu 31-ročný útočník, ktorý figuruje v kádri českej reprezentácie, no šancu v Minsku zatiaľ nedostal.

Skúsený krídelník zaujal nedávnymi vyjadreniami o finančnej situácii v Slovane a jeho generálnom manažérovi Marošovi Krajčim. V klube mali pravidelne meškať výplaty, informácie zo šatne hovorili o chýbajúcich peniazoch od novembra, na čo klub zareagoval tvrdením iba o 25-dňovom sklze. "Marošovi Krajčimu som v tú chvíľu definitívne prestal veriť. To vyhlásenie bolo prejavom zbabelosti funkcionárov Slovana. Pán Krajči zoči-voči nám nasľuboval hory-doly, no takmer nič z toho nesplnil. Mal by sa pozrieť do zrkadla. Očakával som, že sa k vzniknutej situácii postaví ako chlap, žiaľ, opäť som sa sklamal," uviedol pre denník Šport Vondrka, ktorý bol lídrom kabíny v tomto spore.

Po mesiaci sa situácia upokojila. S Krajčim sa Vondrka medzičasom niekoľkokrát spojil a rozobrali medzi sebou vzniknutú kauzu. "S Marošom sme si to medzi sebou vysvetlili. Pre nás hráčov je podstatné, že sa po týchto vyjadreniach situácia trochu rozhýbala. Asi to splnilo účel. I keď mne osobne Slovan stále všetko neuhradil," prezradil tretí najproduktívnejší hráč "belasých" v uplynulej sezóne (12+12).

Napriek ostrým slovám voči bratislavským funkcionárom by rád v tíme zostal. Na stole má však aj ďalšie ponuky z nemenovaných klubov KHL. "V Slovane som sa zabýval, veľmi sa mi v Bratislave páči. Toto je nepríjemnosť, ktorá sa dá dúfam čoskoro do poriadku a bude to opäť dobré," dodal Vondrka pre TASR.