Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia KHL

Šupler sa chce vrátiť do KHL, ponuku zatiaľ nedostal

Július Šupler Foto: TASR/Milan Kapusta

Šesťdesiattriročný Šupler už v KHL viedol Donbass Doneck, CSKA Moskva a Dinamo Riga.

Moskva 3. júna (TASR) - Slovenský hokejový tréner Július Šupler by sa chcel v nasledujúcej sezóne vrátiť do niektorého z tímov nadnárodnej KHL.

Skúsený kouč, ktorý v uplynulej sezóne viedol extraligový HKM Zvolen, to prezradil v rozhovore pre sports.ru: "Posledné mesiace som pracoval na Slovensku, ale po sezóne som voľný. Mal som tri ponuky zo slovenských a českých klubov, ale odmietol som ich. Priznám sa, že som očakával ponuky z Ruska. Dokonca som zmenil agenta, ktorý hľadá prácu v KHL," uviedol Šupler.

V najvyššej ruskej lige viedol aj Lokomotiv Jaroslavľ. "Mám silu a energiu na ďalšie dve-tri sezóny. Chcel by som pracovať na vysokej úrovni v KHL. Stále mám rád hokej a chcem sa podeliť o svoje skúsenosti. Zostáva mi nájsť tím, ktorý chce využiť moje služby," pokračoval.

Šesťdesiattriročný Šupler už v KHL viedol Donbass Doneck, CSKA Moskva a Dinamo Riga. Naposledy, v sezóne 2012/2013 pôsobil na východe Ukrajiny, ktorou teraz zmietajú nepokoje a nevyhli sa ani klubu. Hokejový štadión tímu, Arénu Družba podpálili neznámi páchatelia koncom mája a nestabilná politická situácia v regióne môže viesť až k vylúčeniu Donbassu z KHL. "Som veľmi znepokojený situáciou v tejto oblasti. Mám tam veľa priateľov a známych a mám o nich strach," dodal.