Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Knihy

Predstavujeme vám štyri knižné novinky z Vydavateľstva SLOVART

Foto: Slovart

Dobroty od mamy, zelenina od grilmajstra, pochúťky z Ázie a Pippi ako skvelá kuchárka.

Bratislava 26. júna (OTS) - Krásne a horúce počasie prináša so sebou nie len chuť do jedla, ale aj viacero možností jeho prípravy. Toto sú štyri knižné novinky z Vydavateľstva SLOVART, ktoré vytvoria príjemný závan čerstvej inšpirácie vo vašej kuchyni.

Steven Raichlen, svetoznámy americký autor kuchárskych kníh o grilovaní prináša v novinke Ako grilovať zeleninu viac než šesťdesiat dokonale vyladených receptov zameraných na grilovanie zeleniny, z ktorých si vyberie naozaj každý – vegetariáni i milovníci mäsa. V knihe nájdete aj tipy, ako na grile zachádzať s viac než tridsiatimi druhmi zeleniny, ktoré sú vám dobre známe, ako aj druhmi, s ktorými sa možno ešte len chystáte zoznámiť.

Steven Raichlen (1953) je novinár, moderátor televíznych relácií a od roku 2015 člen Siene slávy barbecue. Je tiež autorom 31 kuchárok, ktorých sa predalo viac než 5 miliónov výtlačkov v 17 jazykoch. Jednou z nich je aj ilustrovaný sprievodca Ako grilovať, ktorý vyšiel v slovenskom preklade vo Vydavateľstve SLOVART už v roku 2010. Minulý rok vyšla kniha opäť – v reedícii s novou obálkou.

O preklad knihy Ako grilovať zeleninu sa postarala Nataša Holinová.
Foto: Slovart

Ak máte doma malé deti a vítate každý spôsob ako sa odbremeniť od prípravy niekoľkých jedál denne, knižná novinka Dobroty od mamy od Rebeccy Wilson je tu presne pre vás. Či už ide o špeciálne miniporcie pre bábätko, jedlo pre staršie, prieberčivejšie deti, alebo niečoho úplne iné pre dospelých, vďaka dômyselnému zoznamovaniu bábätka s pevnou stravou uvaríte rovnaké jedlo pre celú rodinu a dieťa sa naučí s chuťou zjesť to, čo máte na tanieri aj vy. Kniha obsahuje vyše 130 receptov vhodných pre deti od 6 mesiacov. Každý recept je rýchly na prípravu a ľahko sa upraví podľa veku dieťaťa a jeho stravovacích potrieb.

Rebecca Wilson je mama, dobrovoľnícka laktačná poradkyňa a autorka obľúbeného instagramového profilu @WhatMummyMakes, kde uverejňuje jednoduché recepty a učí rodičov, ako prejsť s bábätkom na tuhú stravu bez stresu, zábavne a najmä chutne.

Knihu preložila Zuzana Šeršeňová.
Foto: Slovart

Pippi Dlhú Pančuchu a jej dobrodružstvá netreba snáď nikomu predstavovať. No zišlo vám niekedy na um, že Pippi je aj skvelá kuchárka? David Sundin, švédsky televízny moderátor, komik a autor vás o to presvedčí. V Kuchárskej knihe Pippi Dlhej Pančuchy nájdete recepty na rôzne dobroty, od palaciniek až po mäsové guľky, ktoré vraj Pippi naučil kuchár na lodi jej ocka. Recepty v knihe sú určené naozaj každému, ale hravé spracovanie s milými komentármi a užitočnými tipmi autora, sú skvelým spôsobom ako ukázať deťom čaro varenia a zapojiť ich do týchto aktivít.

O preklad sa postarala Jarmila Cihová.
Foto: Slovart

Užite si kúzlo Ázie priamo u vás doma so sedemdesiatimi receptami na dobroty – od malých chuťoviek, cez polievky po sýte jedlo z misky a iné lákavé pokrmy či dezerty. Nechajte sa inšpirovať knihou Asijská kuchyně a vyskúšajte napríklad čínske smažené taštičky, sašimi z tuniaka a lososa, ázijské karamelová krídelka, polievku pho s hovädzím mäsom a korením, kurací pad thai, ázijské dusené hovädzie s pak čoi, lososa s orechovou krustou, chrumkavú pečenú kačicu s ázijským šalátom alebo hongkonské vaječné koláčiky.

Kniha vyšla v českom jazyku vo Vydavateľstve SLOVART.