Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Košický kraj

Komunitné centrum ponúka odbornú pomoc obyvateľom Dobšinej

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Komunitné centrum v Dobšinej obnovilo svoju činnosť. Mesto o tom informuje na svojej webstránke.

Dobšiná 20. júla (TASR) – Komunitné centrum (KC) v Dobšinej obnovilo svoju činnosť. Mesto o tom informuje na svojej webstránke.

"Z prostriedkov Národného projektu Podpora vybraných sociálnych služieb krízovej intervencie na komunitnej úrovni sú samospráve mesta poskytnuté finančné prostriedky na pokrytie mzdových nákladov troch zamestnancov KC Dobšiná, nákladov na kancelárske potreby, administratívu a materiál pre prácu s cieľovou skupinou. Mesto uhrádza prevádzku KC," uvádza sa na webe mesta. Financovanie projektu zo strany štátu je podľa zverejnených informácií zabezpečené do 30. júna 2019.

Ako ďalej informuje samospráva, cieľom komunitnej práce je poskytnúť odbornú pomoc všetkým obyvateľom mesta na komunitnej, ale aj individuálnej báze. Centrum poskytuje sociálne poradenstvo a špecializované sociálne poradenstvo, preventívne aktivity pre deti a mládež, pomoc pri príprave na školskú dochádzku a školské vyučovanie, klub pre matky s deťmi a predškolský klub.

"V meste Dobšiná dlhodobo dobre funguje terénna sociálna práca. Od roku 2013 sa mladistvým matkám, ich partnerom a deťom aktívne venuje Občianske združenie Detstvo deťom. Na tieto činnosti nadväzujú odborné činnosti v KC, kde sa vykonáva komunitná práca a komunitná rehabilitácia," informuje mesto.

Projekt sa realizuje vďaka podpore z Európskeho sociálneho fondu a Európskeho fondu regionálneho rozvoja v rámci Operačného programu Ľudské zdroje.