Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Košický kraj

Košice: Dôchodkyňu prepadli dve ženy, počas lúpeže ju uhryzli do ruky

Ilustračné foto. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Staršiu ženu mali prepadnúť dve ženy, ktoré sa jej snažili z rúk vytrhnúť tašku s osobnými vecami.

Košice 15. júla (TASR) – Vo štvrtok (14. 7.) krátko po polnoci došlo na Južnej triede pri kostole k prepadnutiu 63-ročnej Košičanky. TASR o tom dnes informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Alexander Szabó.

Podľa jeho ďalších slov dôchodkyňu mali prepadnúť dve ženy, ktoré sa jej snažili z rúk vytrhnúť tašku s osobnými vecami. "Poškodená sa bránila a nechcela ju pustiť, preto ju zvalili na zem a v ťahaní tašky pokračovali. Jedna zo žien dôchodkyňu uhryzla do ruky, na čo žena tašku pustila. Páchateľky so svojím lupom z miesta ušli. Po prijatí oznámenia operačné stredisko polície vyslalo na miesto hliadky pohotovostnej motorizovanej jednotky," uviedol Szabó.

Policajti podozrivé ženy zbadali, ako utekajú na Ludmanskú ulicu, jednu z nich sa podarilo zadržať, druhú chytili na Hollého ulici. Obe ženy predviedli na príslušný útvar Policajného zboru.

V okolí miesta činu policajti našli aj porozhadzované odcudzené veci z tašky. "Lustráciou sa zistilo, že po jednej zo zadržaných žien bolo vyhlásené pátranie v inej trestnej veci. Policajný vyšetrovateľ zo zločinu lúpeže obvinil 25-ročnú Magdalénu z okresu Spišská Nová Ves a 29-ročnú Žanetu z Košíc. Krádežou tašky s osobnými vecami a finančnou hotovosťou spôsobili poškodenej žene škodu 80 eur," spresnil krajský policajný hovorca.

Obe ženy boli umiestnené v cele policajného zaistenia s podnetom na ich vzatie do väzby. V prípade dokázania viny podľa polície hrozí trest odňatia slobody na sedem až dvanásť rokov.