Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Košický kraj

Na Luníku IX voľby do Európskeho parlamentu nelákajú

Členovia volebnej komisie čakajú na voličov vo voľbách do Európskeho parlamentu vo volebnej miestnosti na prevažne rómskom sídlisku Luník IX v Košiciach v sobotu 24. mája 2014. Foto: TASR/František Iván

V dvoch okrskoch na Luníku IX je zapísaných celkovo zhruba 3750 voličov.

Košice 24. mája (TASR) – Veľmi malý záujem sprevádzajú dnes dopoludnia voľby do Európskeho parlamentu na najväčšom rómskom sídlisku Luník IX v Košiciach.

Volebná miestnosť bola od rána okrem členov dvoch okrskových komisií väčšinou prázdna, za prvé štyri hodiny prišlo odvoliť len zopár záujemcov.

V dvoch okrskoch na Luníku IX je zapísaných celkovo zhruba 3750 voličov.

"Doterajší priebeh je pokojný, žiadne konflikty sme nemuseli riešiť," povedal pre TASR predseda okrskovej komisie č. 2 Michal Síkora. Žiadne incidenty, sťažnosti či podozrenia z kupovania hlasov okrskové komisie nezaznamenali.

Na známom sídlisku, kde mesto muselo niektoré zdevastované bytovky zbúrať, vládla dopoludnia za slnečného počasia pokojná atmosféra. Viacerí oslovení obyvatelia uviedli, že hlasovať neprídu.

"Nepôjdem voliť, aj tak to nemá význam, nič sa nezmení," uviedol rezignovane jeden z nich. "Načo budem voliť ľudí, ktorí pre mňa nič nerobia," povedal ďalší.