Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Košický kraj

VIDEO: V Košickom kraji padali stromy, v Prešovskom lietali strechy

Ilustračné foto. FOTO TASR - Roman Hanc Foto: TASR - Roman Hanc

V Košiciach spadnutý strom poškodil auto. V Papíne, okres Humenné, strhlo strechu na budove školy a obecnom úrade. Hasiči v oboch krajoch absolvovali po 15 výjazdov.

Košice 14. júla (TASR) – Pre silný vietor a dážď zasahovali hasiči v noci nadnes na viacerých miestach v Košickom kraji. Odstraňovali najmä spadnuté stromy.

"Zasahovali sme v okresoch Košice, Rožňava a Spišská Nová Ves. Išlo o odstraňovanie spadnutých stromov a konárov na vozovku, ale i  vozidlá," uviedol pre TASR krajský operačný dôstojník Hasičského a záchranného zboru v Košiciach.

Dnes ráno zasahovali na Bukureštskej ulici v Košiciach. "Išlo o strom, ktorý spadol na jedno vozidlo, konkrétne Audi A6, a čiastočne zasiahol aj druhé vozidlo značky Citroën," dodal operačný dôstojník s tým, že nikto pri tom neutrpel zranenie.

Celkovo košickí hasiči podľa jeho slov v noci absolvovali približne 15 výjazdov. Rovnaký počet absolvovali aj hasiči v Prešovskom kraji.



V súvislosti s nočnou odstraňovali najmä popadané stromy a čerpali aj vodu z upchatého kanála. Ich pomoc potrebovali v meste Stropov, v obciach Hrabovčík a Šandal. Strom spadol na cestu aj na Dubovej ulici v Prešove. Búrka v kraji poškodila aj niektoré strechy.

Najviac škôd evidujú v Papíne v okrese Humenné, kde strhlo strechu na budove školy a obecnom úrade. Tam sa búrka s krupobitím a nárazovým vetrom prehnala ešte v stredu (13. 7.) v popoludňajších hodinách.

Operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove pre TASR dnes ráno povedal, že situácia sa upokojila. Hasiči od rána nemali žiadne výjazdy.

Nočná búrka a dažde v Banskobystrickom samosprávnom krajiopäť vyvracali stromy na cesty. Hasiči hlásili výjazdy k udalostiam vo Veľkom Poli v okrese Žarnovica, v Rimavskej Píle v okrese Rimavská Sobota a tiež v Zemianskom Vrbovku v okrese Krupina.

Ako TASR informovali z Operačného strediska Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v B. Bystrici, výjazdy hasičov kvôli odstraňovaniu popadaných stromov na cesty boli v týchto lokalitách medzi 8.00 a 10.00 hod.

Príslušníci Hasičského a záchranného zboru absolvovali v Trenčianskom kraji v dôsledku búrok od stredy (13. 7.) do dnešného rána 18 zásahov. Odstraňovali spadnuté stromy a konáre z miestnych komunikácií a chodníkov, elektrických vedení, strechy materskej školy a rodinných domov.

Ako dnes TASR informoval hovorca Krajského riaditeľstva HaZZ v Trenčíne Marián Petrík, príslušníci Okresného riaditeľstva HaZZ v Bánovciach nad Bebravou zasahovali desaťkrát, príslušníci OR HaZZ v Trenčíne štyri razy. Jeden výjazd absolvovali hasiči z Prievidze a tri hasiči z Okresného riaditeľstva HaZZ v Novom Meste nad Váhom.

"Celkom zasahovalo 50 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru a bolo nasadených spolu 21 kusov hasičskej techniky," doplnil Petrík.