Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Košický kraj

Na mítingu predstavil Hlina návrh kontajnerových policajných staníc

Verejné zhromaždenie s názvom Bezpečnosť pri osadách na Hlavnej ulici pri Dolnej bráne v Košiciach o nevyhnutnosti zlepšenia bezpečnostnej situácie obyvateľov susediacich so sociálne vylúčenými spoločenstvami. Verejný protest proti súčasnej situácii zvolal nezaradený poslanec NR SR Alojz Hlina Foto: TASR/Roman Hanc

Na míting prišlo približne 30 ľudí.

Košice 24. augusta (TASR) – Verejné zhromaždenie za zlepšenie bezpečnostnej situácie obyvateľov, ktorí žijú v blízkosti osád, sa dnes konalo na Hlavnej ulici v Košiciach. Organizoval ho nezaradený poslanec NR SR Alojz Hlina, ktorý na ňom zároveň predstavil návrh na zriadenie mobilných policajných staníc vo vybraných lokalitách. Na míting prišlo zhruba 30 ľudí.

Poslanec pripomenul viaceré tohtoročné prípady prepadnutí ľudí, najmä vo vyššom veku, žijúcich v blízkosti sociálne vylúčených spoločenstiev. "Situácia sa v tejto oblasti zhoršuje a je nevyhnutné prestať si zakrývať oči a situáciu bagatelizovať," uviedol.

Fotogaléria: Verejné zhromaždenie s názvom Bezpečnosť pri osadách


Mix opatrení

Verejné zhromaždenie s názvom Bezpečnosť pri osadách na Hlavnej ulici pri Dolnej bráne v Košiciach o nevyhnutnosti zlepšenia bezpečnostnej situácie obyvateľov susediacich so sociálne vylúčenými spoločenstvami. Verejný protest proti súčasnej situácii zvolal nezaradený poslanec NR SR Alojz Hlina
Foto: TASR/Roman Hanc
Potrebný je podľa neho mix represívnych a preventívnych opatrení. Jedným z nich má byť projekt kontajnerových policajných staníc v problémových oblastiach. "Tak, ako sme schopní učiť deti v kontajneroch, tak sa nič nestane ani policajtom, keď budú na tvári miesta a budú poskytovať ochranu a pocit bezpečia ľuďom, ktorí tam sú. Budú na blízku, verím, že budú mať aj autoritu a rešpekt," povedal Hlina.

Témou sa má zaoberať Výbor NR SR pre obranu a bezpečnosť počas výjazdového zasadnutia 3. a 4. septembra na východnom Slovensku za účasti ministra vnútra Roberta Kaliňáka. Hlina pripomenul, že mimoriadna schôdza k tejto problematike je zvolaná a formálne otvorená už od februára, výbor však dosiaľ nebol schopný prijať uznesenie. Nezaradený poslanec chce doň ako jedno z opatrení na zlepšenie bezpečnosti presadiť zavedenie mobilných policajných staníc.