Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Košický kraj

Pesničková súťaž Košický zlatý poklad pozýva autorov a interpretov

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Košický zlatý poklad je zameraný na prezentáciu a propagáciu pôvodnej slovenskej populárnej hudby. Každoročne oslovuje priemerne 200 autorských tímov.

Košice 25. júla (TASR) - Do konca júla sa môžu záujemcovia prihlásiť do 32. ročníka pesničkovej súťaže Košický zlatý poklad. Súťaž vyvrcholí finálovým večerom 15. októbra.

Košický zlatý poklad je zameraný na prezentáciu a propagáciu pôvodnej slovenskej populárnej hudby. Každoročne oslovuje priemerne 200 autorských tímov, ktoré sa prihlasujú so svojimi novými súťažnými piesňami.

Autori a interpreti môžu zaslať svoje vlastné, po slovensky spievané a doposiaľ mediálne nezverejnené skladby na adresu RTVS, Rastislavova 13, 043 07 Košice, heslo KZP.

Finálový koncert odvysiela v priamom prenose Rádio Slovensko. "Je to jedinečná príležitosť pre všetkých autorov a interpretov, ktorí produkujú slovenskú populárnu hudbu na zviditeľnenie ich tvorby. Víťazné piesne Košického zlatého pokladu sa dostávajú do pravidelných rotácií v hudobných playlistoch rádií RTVS a táto súťaž je dôkazom, že RTVS na podpore rozvoja pôvodnej slovenskej hudby záleží," uviedol riaditeľ súťaže a šéf košického štúdia verejnoprávneho média Juraj Hidvéghy.

Výberová komisia na základe kritérií súťaže vyberie dve skupiny postupujúcich piesní. Do prvej skupiny vyberie šesť piesní, ktoré priamo postúpia do finále. Do druhej vyberie najviac 20 piesní, ktoré budú prostredníctvom SMS hlasovania poslucháčov Rádia Slovensko v semifinálovom kole súťažiť o postup do finále.

Víťaz získa 1000 eur a bonus v podobe bezplatného poskytnutia nahrávacieho štúdia v Slovenskom rozhlase na realizáciu profesionálnej nahrávky najúspešnejšej piesne.