Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Košický kraj

Košičan prechovával takmer 200 dávok drogy

Ilustračné foto Foto: TASR/Polícia

Nakoľko už bol v minulosti za drogovú trestnú činnosť odsúdený, v prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na desať až 15 rokov.

Košice 20. júna (TASR) - Polícia obvinila 36-ročného Daniela z Košíc z drogovej trestnej činnosti. TASR o tom dnes informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Alexander Szabó.

"Obvinený koncom uplynulého týždňa (16.6.) vo večerných hodinách na jednom z trhovísk v Košiciach prechovával u seba neoprávnene PVC vrecúška s vrcholkami rastliny konope o celkovej hmotnosti 8,50 gramu. Rastliny obsahovali 18,7 až 19,9 percenta účinnej látky THC, z ktorých by bolo možné pripraviť 165 jednorazových dávok drogy," uviedol Szabó.

Okrem toho prechovával aj PVC vrecúško s obsahom bielej kryštalickej látky (60 mg s priemerným obsahom metamfetamínu 71,6 percenta), z ktorého by podľa krajského policajného hovorcu bolo možné pripraviť až štyri bežné dávky drogy, a zatavenú striekačku s obsahom bielej kryštalickej látky (340 mg s priemerným obsahom metamfetamínu 72,6 percenta), z ktorej by bolo možné pripraviť 25 bežných dávok drogy.

"Obvinený bol umiestnený v cele policajného zaistenia s návrhom na väzobné stíhanie. Nakoľko už bol v minulosti za drogovú trestnú činnosť odsúdený, v prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na desať až 15 rokov," dodal Szabó.