Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Košický kraj

V Košiciach bude premávať električka so štrikovanými grafitmi

Ilustračné foto. Foto: TASR/František Iván

Okrem tejto aktivity sa cestujúci MHD môžu podľa nej tešiť aj na Hudbu v električke, ktorá sa bude konať v piatok na linke číslo šesť.


Košice 29. mája (TASR) - Dopravný podnik mesta Košice (DPMK) prinesie Košičanom kultúru priamo do električiek.

"Od pondelka (30.5.) bude v meste premávať na linke číslo deväť električka so štrikovanými grafitmi. Cestujúcim spríjemní cestovanie počas celého týždňa. Nájdu v nej štrikované dečky a ozdôbky,"
priblížila hovorkyňa dopravného podniku Michaela Karaffová.

DPMK realizuje túto aktivitu v spolupráci s organizáciou K 13 – Košické kultúrne centrá v rámci festivalu USE THE C!TY.

"Na električke so štrikovanými grafitmi spolupracujú Arcidiecézna Charita Košice, Únia žien Slovenska, obyvateľky sídliska Nad jazerom, ženy dobrovoľníčky z Košíc, neformálna skupina Furčanky a základné školy z Košíc," uviedla Karaffová.

Okrem tejto aktivity sa cestujúci MHD môžu podľa nej tešiť aj na Hudbu v električke, ktorá sa bude konať v piatok (3.6.) na linke číslo šesť. O deň neskôr dopravný podnik vypraví špeciálnu električku s módnou prehliadkou. Týmito aktivitami chce dopravný podnik podľa Karaffovej motivovať ľudí k cestovaniu mestskom hromadnou dopravou.

Viac informácií o jednotlivých akciách je zverejnených na webových stránkach organizátora festivalu www.k13.sk a www.vymenniky.sk.