Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Košický kraj

Rozprávkový festival pritiahol do centra Košíc tisícky ľudí

Festival otvoril kráľ Zimomrav (vľavo), ktorý nad celým festivalom bdie. Foto: TASR/František Iván

Prvý ročník rodinného rozprávkového festivalu je sprevádzaný aj rôznymi ďalšími akciami ako výstava veteránov, ukážky prvej pomoci, výtvarný detský plenér a mnoho iných.

Košice 8. marca (TASR) – V časti centra Košíc sa dnes počas celého dňa koná Festival Zimomravenie, ktorého cieľom je interaktívnou formou ľuďom priblížiť mesto, zabaviť ich a načerpať inšpiráciu pre trávenie voľného času.

Súčasťou festivalu je nepretržitý program v historickej radnici, interaktívne prehliadky a rôzne sprievodné podujatia vo vybraných expozíciách Východoslovenského múzea, Slovenského technického múzea, Verejnej knižnici Jána Bocatia a v SteelParku. Aktivity sa tiež konajú v Štátnom divadle Košice, na Hrnčiarskej ulici, v pobočke Knižnice pre mládež Mesta Košice a na iných miestach.

„Asi najväčší úspech má dobrodružná hra, ktorej sa v centre zúčastnilo už niekoľko sto rodín, obľúbený je program na radnici a v múzeách. Po celom meste sa pohybuje niekoľko tisíc ľudí a keďže nám praje aj počasie, sme veľmi spokojní,“ hodnotí doterajší priebeh festivalu jeden z hlavných organizátorov podujatia z Tramtaria Slovakia, s. r. o. Róbert Schwarcz.

Prvý ročník rodinného rozprávkového festivalu je sprevádzaný aj rôznymi ďalšími akciami ako výstava veteránov, ukážky prvej pomoci, výtvarný detský plenér a mnoho iných. Atrakcie by mali byť na Hlavnej ulici v prevádzke približne do 18.00 h., múzeá zatvárajú svoje brány o 17.00 h.

„Festival vytvára možnosť pre rodiny stráviť deň spoločne pri aktivitách, ktoré ich zabavia a zároveň niečo nové naučia. Veríme, že aj napriek tomu, že v Košiciach ide o nový formát podujatia, všetci tu strávia príjemný deň a budú odchádzať spokojní,“ povedal Schwarcz.