Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Košický kraj

IT tábor na Prírodovedeckej fakulte v Košiciach prilákal desiatky detí

Ilustračné foto Foto: TASR

Deti tak vymenili pasívny oddych počas prázdnin za možnosť naučiť sa niečo nové. V polovici júla prebehli dva turnusy.

Košice 25. júla (TASR) – Preniknúť do tajov robotiky a programovania ponúkol tento mesiac malým školákom denný IT tábor na pôde košickej Prírodovedeckej fakulty Univerzity Pavla Jozefa Šafárika (UPJŠ). Aktívne sa doň zapojilo 42 žiakov piateho až deviateho ročníka základných škôl z Košického a Prešovského kraja. Informovala o tom dnes hovorkyňa UPJŠ Mária Hrehová.

Tábor organizovala fakulta v spolupráci s občianskym združením Prírodovedec. Deti tak vymenili pasívny oddych počas prázdnin za možnosť naučiť sa niečo nové. V polovici júla prebehli dva turnusy.

"V turnuse so zameraním na robotiku mladší účastníci vdýchli život robotickým stavebniciam. Vo dvojiciach v spolupráci s lektorom počas piatich dní vytvorili svojich prvých robotov, ktorých predviedli v posledný deň IT tábora," priblížila Hrehová.

Na programovanie v jazyku Python bol zameraný turnus starších žiakov. Vďaka dvom lektorom - študentom učiteľstva informatiky vytvorili počas piatich dní svoje prvé funkčné programy. Na záver všetkým účastníkom odovzdal prodekan fakulty pre vonkajšie vzťahy Marián Kireš osvedčenie o úspešnom týždňovom pobyte.