Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Košický kraj

Košice: Univerzitná nemocnica Louisa Pasteura rekonštruuje priestory

Univerzitná nemocnica L. Pasteura Foto: TASR/Milan Kapusta

Financie na tieto rozsiahle úpravy poskytlo nemocnici Ministerstvo zdravotníctva SR ako viazané kapitálové výdavky zo štátneho rozpočtu v celkovej výške 1,8 milióna eur.

Košice 25. januára (TASR) – Univerzitná nemocnica Louisa Pasteura (UNLP) v Košiciach realizuje v súčasnosti viaceré investičné akcie v rámci obnovy nemocničných budov a ich okolia. V areáli na Triede SNP už ukončili rekonštrukciu vstupu do polikliniky spolu so zriadením miestnosti pre informátora.

"Pred vstupom do polikliniky aktuálne vymieňame aj schodisko. Predpokladáme, že ak sa nevyskytnú neočakávané technické problémy, hotové by malo byť do 15. februára," informovala dnes hovorkyňa nemocnice Ladislava Šustová. Neskôr dôjde aj k výmene asfaltu pred vchodom do budovy.

Koncom roka 2015 UNLP ukončila výmenu pôvodných schodiskových okien za nové plastové na troch nemocničných pavilónoch v areáli na Rastislavovej ulici. Zároveň došlo k výmene vnútorných a vonkajších parapetov. "Preinvestovaných viac ako 10.000 eur povedie k úspore finančných prostriedkov na vykurovanie, keďže nové okná s lepšími izolačnými vlastnosťami znížia energetickú náročnosť budov," konštatovala Šustová.

Súbežne prebiehajú v oboch areáloch nemocnice aj ďalšie stavebné úpravy. "Momentálne rekonštruujeme verejné hygienické zariadenia pri ambulanciách v budovách na Rastislavovej ulici, ako aj na Triede SNP, následne pristúpime k výmene podláh v priestoroch polikliniky na Triede SNP. Krátko pred ukončením je výmena všetkých okien na chirurgickom monobloku na Rastislavovej, rekonštruujeme jeden výťah v lôžkovom monobloku na Triede SNP a zároveň pripravujeme rekonštrukciu ďalších piatich výťahov na Rastislavovej," konkretizoval námestník riaditeľa UNLP pre technicko-prevádzkový úsek Branislav Ropek.

Financie na tieto rozsiahle úpravy poskytlo nemocnici Ministerstvo zdravotníctva SR ako viazané kapitálové výdavky zo štátneho rozpočtu v celkovej výške 1,8 milióna eur. Uvedené akcie sú kombinované aj s vlastnou údržbou. "Po každej rekonštrukcii vo vlastnej réžii dbáme aj o estetizáciu prostredia, v ktorom trávia čas naši pacienti, napríklad vymaľovaním interiérov. Veríme, že konečný výsledok všetkých uspokojí a prinesie vyšší komfort pre pacientov," dodal riaditeľ UNLP Milan Maďar.

Nemocnica v tejto súvislosti vyzýva návštevníkov, aby rešpektovali uverejnené oznamy o priebehu stavebných prác v nemocničných priestoroch a zároveň ich žiada o pochopenie a trpezlivosť až do ukončenia všetkých rekonštrukcií.