Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Košický kraj

Košice sú pod drobnohľadom amatérskych výtvarníkov

Ilustračné foto Foto: TASR

Kurz sa začína v pondelok 11. júla o 8.30 h v priestoroch ŠÚV na Jakobyho ulici v Košiciach.

Košice 10. júla (TASR) – Košice pod drobnohľadom je názov kurzu, ktorý je určený milovníkom a obdivovateľom grafiky. Na pilotnom projekte - grafickom workshope sa môže zúčastniť široká verejnosť, potrvá sedem dní a vstup pre účastníkov je zdarma. Kurz sa začína v pondelok 11. júla o 8.30 h v priestoroch ŠÚV na Jakobyho ulici v Košiciach. Organizujú ho členovia neinvestičného fondu SUVKE n.f. v spolupráci so Školou úžitkového výtvarníctva v Košiciach

Účastníci kurzu si budú môcť pod odborným vedením profesionálov pripraviť grafické dielo a grafický list zo zákutí metropoly východu. „Košice sú nádherné mesto, ktoré môže mnoho ponúknuť Košičanom aj návštevníkom. Chceme sa na tieto miesta pozrieť novou optikou a odhaliť ich všetkým,“ uviedla organizátorka a lektorka workshopu Katarína Fazekasová z ŠÚV Košice.

Ako ďalej informovala, kurz je určený ľuďom nad 18 rokov. Výtvarné vzdelanie či talent nie je podmienkou. Všetky potrebné informácie a postupy sa naučia priamo na mieste. Materiál a pomôcky im zabezpečia organizátori. Vítaný je vlastný fotoaparát.

"Program spočíva v zbere fotiek, ktoré následne prevedieme do kresby. Naučíme sa redukovať tvary, štylizovať a vyrývať do linolea. Účastníci si budú môcť vyskúšať aj samotnú tlač. Ukážeme si, ako prebieha signovanie výtlačkov a paspartovanie, teda príprava prác na výstavu," konkretizovala Fazekašová. Workshop bude zavŕšený výstavou v septembri. Financovaný je z prostriedkov K13 - Košické kultúrne centrá a mesta Košice.