Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Košický kraj

Košice: V letnom kine budú diváci počúvať zvuk cez svoje mobily

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Tiché kino by tak nemalo rušiť susedov pri ZŠ Belehradská počas nočného pokoja.

Košice 18. júla (TASR) – Netradičné "tiché" letné kino bude premietať počas školských prázdnin každý druhý utorok pred vchodom Základnej školy na Belehradskej ulici v Košiciach. V ponuke od utorka (19. 7.) budú podľa organizátorov atraktívne premiéry nových komiksových adaptácií. Ide o súčasť letného programu, ktorý pripravilo občianske združenie ŠAK (škola a komunita).

Premietania sa začínajú o 20.30 h. "Aby však kino nerušilo nočný pokoj na sídlisku, zvuk sa bude vysielať pomocou krátkych vĺn do rádií a mobilov, ktoré si návštevníci môžu priniesť so sebou a zvuk počúvať cez slúchadlá," priblížila za občianske združenie Petra Klepcová. Diváci si môžu pozrieť filmy Batman Begins, Man of Steel, Asterix a Obelix, a V for Vendetta.

Súčasťou letného programu bude 30. júla od 13.00 h aj druhé spoločné "ŠAKovaké" popoludnie s komunitnou tvorbou lavičky, výmenou oblečenia, hudbou a občerstvením. Spolu so susedmi združenie tiež namaľuje čiary na basketbalové ihrisko a zavesí sieťky. "Susedia sa môžu zastaviť a porozprávať, ako si predstavujú prepojenie školy a okolia. Vyrobená lavička sa stane jedným z nábytkov, ktoré sa budú počas leta intenzívne používať," uviedla Klepcová.

ŠAK sa na ťahanovskej základnej škole prezentuje projektom, ktorý chce posilniť susedské vzťahy medzi žiakmi, učiteľmi, rodičmi a obyvateľmi Ťahanoviec. Letný program pre celé susedstvo podporila Nadácia Orange.