Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Košický kraj

Košický kraj sa na ITF Slovakiatour predstaví v spoločnej expozícii

Ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

Veľtrh ITF Slovakiatour prináša komplexný servis pre ľudí, ktorí chcú cestovať do zahraničia alebo spoznávať krásy Slovenska.

Košice 27. januára (TASR) - Na medzinárodnom veľtrhu cestovného ruchu ITF Slovakiatour sa budú v expozícii Košického samosprávneho kraja (KSK) spoločne prezentovať regióny Gemer, Spiš, Dolný Zemplín a Abov – Košice. V poradí 22. ročník najväčšieho slovenského veľtrhu svojho druhu sa uskutoční od štvrtka do nedele (28.- 31.1.) v priestoroch Incheba Expo v Bratislave.

"Spoločná prezentácia turistických možností, produktov cestovného ruchu a gastronomických špecialít sa KSK osvedčila už na predchádzajúcich ročníkoch veľtrhu. Návštevníci si vďaka tomu vedia vytvoriť predstavu o obsahu viacdňovej návštevy kraja, o putovaní po zaujímavostiach jednotlivých regiónov," informovala dnes TASR hovorkyňa predsedu KSK Zuzana Bobriková.

Štyri regióny budú prezentovať turistické atrakcie, prírodné unikáty, historické pamiatky, ale aj folklór a tradičnú kuchyňu. Kraj bude prezentovať aj dlhodobý program kultúrneho cestovného ruchu Terra Incognita – Krajina nespoznaná, ktorý pozýva nielen na zaujímavé miesta, ale aj za jedinečnými zážitkami. Jednou z nosných tém expozície bude aj Európske mesto športu Košice 2016. Spoločná výstavná expozícia KSK na celkovej výstavnej ploche 108 metrov štvorcových je situovaná v hale B.

"Popri bohatej ponuke turistických možností, produktov a služieb cestovného ruchu návštevníkov našej expozície určite poteší ochutnávka tradičných gastronomických špecialít z Gemera, ku ktorým zahrá ľudová hudba Romana Barabasa zo Spišskej Novej Vsi," priblížila Alena Didyková z referátu cestovného ruchu KSK. "V spolupráci s Technickou univerzitou Košice budeme na veľtrhu robiť aj prieskum o tom, či návštevníci poznajú Košický kraj, či ho už navštívili, čo ich najviac zaujalo a aké skúsenosti mali so službami v cestovnom ruchu."

Košice ako Európske mesto športu 2016 má za cieľ prilákať aj prostredníctvom tohto titulu a jeho prezentácie k športovaniu čo najväčší počet obyvateľov mesta všetkých generácií, ale aj jeho návštevníkov. Prestížny titul je okrem prvotnej snahy propagovať šport aj vecou pozitívneho zviditeľňovania mesta doma i v zahraničí.

Veľtrh ITF Slovakiatour prináša komplexný servis pre ľudí, ktorí chcú cestovať do zahraničia alebo spoznávať krásy Slovenska. Svoju ponuku tento rok predvedie viac ako 340 vystavovateľov z 18 krajín.