Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Košický kraj

Publikácia poradí turistom pri cestách za zážitkami v Košickom kraji

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Keďže väčšina návštevníkov cestuje po košickom regióne autom, výlety sú prispôsobené tomuto spôsobu dopravy.


Košice 27. mája (TASR) – Inšpiráciu, kam vyraziť za zážitkami v Košickom kraji, ponúka nová publikácia Tipy na výlety. Pred letnou turistickou sezónu ju vydala Krajská organizácia cestovného ruchu Košický kraj (KOCR KK). K dispozícii by mala byť vo všetkých informačných centrách v kraji.

Z ponuky atrakcií sú vybrané tie "naj", ktoré možno v košickom regióne vidieť. "Tipy na výlety predstavujú osem jednodňových výprav za krásami prírody, historickými pamiatkami a fascinujúcimi scenériami, ktoré spája jeden spoločný prvok – na každom z odporúčaných miest získate zážitky, ktoré inde neponúkajú," uvádza KOCR KK. Tipy zahŕňajú napríklad Spišský hrad, drevený kostolík v Ruskej Bystrej či výnimočný jaskynný komplex v Slovenskom krase. Zážitková brožúra pozýva túlať sa po historických uličkách Košíc, objavovať krásy Slovenského raja či vychutnať si tokajské vína v miestnych pivniciach a viniciach.

Okrem vytipovania najzaujímavejších atrakcií má publikácia itinerár každej cesty s odhadom časovej náročnosti. Keďže väčšina návštevníkov cestuje po košickom regióne autom, výlety sú prispôsobené tomuto spôsobu dopravy.

"Vychádzal som z dlhodobých prieskumov a štatistík návštevnosti, až som zúžil výber na predkladaných osem výletov," hovorí autor Peter Germuška. "Okrem časových rozvrhov, máp a užitočných informácií si na publikácii cením najmä obrazový sprievod, ktorý sa nám podarilo zostaviť vďaka neustále budovanej databáze fotografií."

KOCR KK očakáva zvýšený záujem návštevníkov, ktorý napomôže rozvoju cestovného ruchu a služieb na území kraja. Plánovanie dovolenky či putovanie za zážitkami z Košíc do regiónu na jeden deň má zjednodušiť aj nová mobilná aplikácia Košice Región Turizmus.