Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Košický kraj

Košický kraj nakúpi 20 osobných vozidiel za 300.000 eur

Košický samosprávny kraj Foto:

Vyplýva to z úpravy tohtoročného rozpočtu kraja, ktorý schválilo krajské zastupiteľstvo.

Košice 27. júna (TASR) – Úrad Košického samosprávneho kraja (KSK) nakúpi 20 osobných áut pre organizácie v zriaďovateľskej pôsobnosti kraja. Na obnovu vozového parku je vyčlenených 300.000 eur. Vyplýva to z úpravy tohtoročného rozpočtu kraja, ktorý schválilo krajské zastupiteľstvo.

Podľa materiálu predloženého poslancom si nákup áut vyžiadal súčasný technický stav používaných vozidiel a stúpajúce náklady na ich servis a údržbu. Riaditeľ Úradu KSK Ondrej Bernát spresnil, že základným kritériom pre obnovu vozového praku bol vek áut presahujúci desať rokov. "K hromadnému nákupu pristupujeme preto, aby sme získali množstvovú zľavu, očakávame, že bude vyššia ako 20 %. Ak by si organizácie individuálne kupovali autá, tak určite takúto zľavu nezískajú," povedal.

Celková úprava rozpočtu zahŕňa zvýšenie príjmov o zhruba 1,24 milióna eur a výdavkov o 1,32 milióna eur. Po zarátaní príjmových finančných operácií má samospráva hospodáriť s vyrovnaným rozpočtom na úrovni 219 miliónov eur.

Druhá úprava rozpočtu KSK v tomto roku zahŕňa výdavky zo zvýšených daňových a nedaňových príjmov, úpravy vyplývajúce z dotácií zo štátneho rozpočtu, z grantov a transferov na projekty z fondov EÚ a štátneho rozpočtu, či presuny z centrálnej rezervy.