Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Košický kraj

Košickí hygienici: všetky kúpalistká sú vhodné na kúpanie

Košičania si užívajú pekné nedeľné popoludnie pri obľúbenom Jazere v Košiciach 22. mája 2016. Foto: TASR/Milan Kapusta

Košickí hygienici pravidelne kontrolujú kvalitu vody na siedmich letných umelých kúpaliskách a troch prírodných vodných plochách.

Košice 3. augusta (TASR) – Košickí hygienici pravidelne kontrolujú kvalitu vody na siedmich letných umelých kúpaliskách a  troch prírodných vodných plochách. Podľa výsledkov ostatných kontrol všetky sú vhodné na kúpanie.

"Pracovníci Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Košiciach vykonávajú pravidelne kontroly na kúpaliskách a prírodných vodných plochách len v okresoch Košice - mesto a Košice - okolie. Kontroly aj s odbermi vzoriek vôd na laboratórne vyšetrenie robia na letných umelých kúpaliskách raz za mesiac a na prírodných vodných plochách raz za dva týždne," uviedla pre TASR Zuzana Dietzová z RÚVZ v Košiciach.

K dnešnému dňu povolili prevádzku na košickom letnom kúpalisku Ryba, Mestskom kúpalisku na Rumanovej ulici, kúpaliskách Triton i Červená hviezda, v Letnom areáli Mestskej krytej plavárne a Mestskom kúpalisku v Medzeve a Moldave nad Bodvou.

Podľa Dietzovej kvalitu vody na kúpanie pravidelne sledujú vo vodnej nádrži pod Bukovcom, Ružíne a štrkovisku v Mestskej časti Košice nad Jazerom, kde bol v minulosti problém so sinicami. Teraz je podľa hygienikov voda v poriadku. "Kvalita vody v ukazovateli sinice, ale aj v ostatných sledovaných, v súčasnosti vyhovuje na kúpanie bez obmedzení. Posledný rozbor vody bol vykonaný 2. augusta," dodala Dietzová.