Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Košický kraj

Mestská polícia v Trebišove sa posilnila ľuďmi i technikou

Ilustračné foto Foto: TASR/Henrich Mišovič

Personálne posilnenie o osem ľudí znamená podľa mesta doplnenie na plánované počty.

Trebišov 18. marca (TASR) – Mestská polícia (MsP) v Trebišove má v rozpočte na tento rok určených 342.000 eur, čo je oproti predchádzajúcemu roku zvýšenie o viac ako 100.000 eur. Mesto to zdôvodňuje prijatím siedmich nových príslušníkov a jedného administratívneho pracovníka, ako aj novou technikou, rozšírením kamerového systému, či nákupom dvoch skútrov pre políciu.

Aktuálny stav trebišovskej MsP je 26 príslušníkov a jeden administratívny pracovník. Personálne posilnenie o osem ľudí znamená podľa mesta doplnenie na plánované počty. "Z toho tiež vyplývajú zvýšené náklady na mzdy a s tým súvisiace odvody, výstroj a výzbroj, a 52-dňové školenie siedmich príslušníkov pre získanie odbornej spôsobilosti príslušníka mestskej polície," uviedol pre TASR náčelník MsP Marián Brinček.

V rozpočte na tento rok je aj rozšírenie vybavenosti polície, napríklad o GPS s webovou aplikáciou, technické prostriedky na zabránenie odjazdu motorového vozidla alebo pomôcky na zabezpečovanie odchytu túlavých a zabehnutých zvierat. Koncom minulého roku polícia získala kúpou nové motorové vozidlo.

Ďalšie personálne zmeny v rámci MsP sa do budúcnosti zatiaľ nechystajú. "Po doplnení MsP osobami na plánované počty, rozšírení a doplnení vybranými technickými a dopravnými prostriedkami mesto Trebišov do budúcnosti neuvažuje o zmenách v počte personálneho zabezpečenia MsP," konštatoval Brinček. Mohol by sa však ďalej rozširovať Mestský kamerový systém.

MsP v Trebišove bola zriadená v máji 1992 a podľa mesta sa osvedčila. Policajný náčelník zhodnotil, že došlo hlavne k zvýšeniu zabezpečovania verejného poriadku, ochrany osôb pred ohrozením života a zdravia, či dodržiavania poriadku, čistoty a hygieny v uliciach. V spolupráci so štátnou políciou sa v Trebišove zvýšila aj ochrana majetku.