Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Košický kraj

Mestské kúpalisko v Košiciach otvoria pre návštevníkov 14. júna

Foto: TASR/František Iván

Novinkou je aj rozšírená ponuka typov vstupeniek, vďaka ktorej si bude môcť každý návštevník vybrať to, čo mu najviac vyhovuje.

Košice 1. júna (TASR) – Letnú sezónu na košickom mestskom kúpalisku na Rumanovej ulici plánujú otvoriť 14. júna, trvať bude do septembra. Návštevníkov čaká aj tento rok niekoľko noviniek.

V ponuke bude viacero atrakcií pre deti, pribudne elektrický info panel, nová pokladňa pre urýchlenie vstupu v čase špičky, aj nový stánok na predaj nealkoholických miešaných nápojov s priestorom na sedenie. Spoločnosť Tepelné hospodárstvo (TEHO), ktorá kúpalisko spravuje, sa v príprave na sezónu zamerala na zabezpečenie činností vedúcich k zlepšeniu celkového prostredia, hlavne  na zefektívnenie chodu prevádzky, vrátane bufetov. Informovala o tom hovorkyňa mesta Martina Urik Viktorínová.

"Budem veľmi rád, ak sa aj toto leto opäť všetci stretneme na populárnom kúpalisku, kde je možné príjemne zrelaxovať a zažiť veľa zábavy. Verím, že k tomu prispejú aj novinky, ktoré pripravila spoločnosť TEHO ako jeho prevádzkovateľ a Košičania ich so spokojnosťou budú využívať," povedal primátor Richard Raši.

Vo vybraných dňoch sa na kúpalisku budú konať tematické večery s hudbou. Novinkou je aj rozšírená ponuka typov vstupeniek, vďaka ktorej si bude môcť každý návštevník vybrať to, čo mu najviac vyhovuje.

Kúpalisko pri Mestskom parku prešlo pred rokom rekonštrukciou, obnova zahŕňala bazény i sociálne zariadenia, pribudlo viac trávnatej plochy, aj bezplatné wi-fi.