Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Košický kraj

Na vianočných stromčekoch si pochutnávajú zvieratá v košickej zoo

Nepredané vianočné stromčeky spestrujú stravu niektorým zvieratám v košickej ZOO v Kavečanoch. Na snímke ťavy dvojhrbé si pochutnávajú na vianočnom stromčeku 15. januára 2020. Foto: TASR - František Iván

Ohryz, respektíve konáre listnatých a ihličnatých stromov sú dôležitou súčasťou výživy a imitujú prirodzené podmienky života zvierat.

Košice 15. januára (TASR) – Nepredané vianočné stromčeky už tradične našli využitie v košickej zoologickej záhrade. V povianočnom období si na nich pochutnávajú lesné či vysokohorské kopytníky.

"Nepredané vianočné stromčeky každoročne spestrujú kŕmne dávky počas zimného obdobia. Jednotlivé druhy zvierat ich prijímajú rady, v podstate aj ihličie z týchto stromčekov obsahuje rôzne látky, ktoré pozitívne vplývajú na ich metabolizmus a celkové trávenie," priblížil pre TASR zoológ Patrik Pastorek. "Tento rok sme stromčeky podávali ťavám, jeleňom európskym, takinom, zubrom, ako aj iným menším druhom vysokohorských kopytníkov a prežúvavcov," dodal.



Ohryz, respektíve konáre listnatých a ihličnatých stromov sú dôležitou súčasťou výživy a imitujú prirodzené podmienky života zvierat, ktoré si v zime dopĺňajú energiu obhrýzaním ihličia a kôry stromov. Nachádzajú v nich živiny prospešné pre látkovú výmenu.